Arpacas cu Lapte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Arpacas 1kg
  • Lapte 3litri
  • Lamaie1 buc
  • Zahar 400gr
  • Esenta de rom 1 buc
  • Sare
  • ulei
  • 2 linguri
  • scortisoara

Mod de preparare

Foarte atenti cand ne apucam de treaba si sa nu ostenim a spala arpacasul de 9 ori cu apa rece. Spalat si iar spalat pentru a fugari tot amidonul din boabele decorticate de grau.

Intr un ceaun mare de tuci punem uleiul si ungem fundul tuciului, aruncam un praf de sare, arpacasul, si laptele tot o singura data.

La foc mic se fierbe timp de peste doua ore in continuu, fara a mesteca in ceaunIntre timp dam lamaia prin razatoarea fina.

Dupa ce sa legat bine fiertura o dam deoparte de pe plita si lasam la racit o jumatate de ora si adaugam lamaia esenta de rom si putina scortisoara. Omogenizam totul cu o lingura de lemn.
Se poate servi si cald si rece ca o masa intre mese sau ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)