Arpacas cu Lapte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Arpacas 1kg
  • Lapte 3litri
  • Lamaie1 buc
  • Zahar 400gr
  • Esenta de rom 1 buc
  • Sare
  • ulei
  • 2 linguri
  • scortisoara

Mod de preparare

Foarte atenti cand ne apucam de treaba si sa nu ostenim a spala arpacasul de 9 ori cu apa rece. Spalat si iar spalat pentru a fugari tot amidonul din boabele decorticate de grau.

Intr un ceaun mare de tuci punem uleiul si ungem fundul tuciului, aruncam un praf de sare, arpacasul, si laptele tot o singura data.

La foc mic se fierbe timp de peste doua ore in continuu, fara a mesteca in ceaunIntre timp dam lamaia prin razatoarea fina.

Dupa ce sa legat bine fiertura o dam deoparte de pe plita si lasam la racit o jumatate de ora si adaugam lamaia esenta de rom si putina scortisoara. Omogenizam totul cu o lingura de lemn.
Se poate servi si cald si rece ca o masa intre mese sau ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici