Broccoli se curăță, se separă inflorescentele și fiecare dintre acestea se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoarea mare, dovleceii se toacă cubulete, ceapa mărunt.
Usturoiul se piseaza într-un mojar, cu condimentele, verdeturile și două linguri ulei .
Se încinge o tigaie antiaderenta în care se pun doua linguri ulei, apoi se caleste ceapa, până se înmoaie puțin, circa 5 minute, se adaugă morcovul, se lasă 5 minute amestecând des, urmează dovleceii care se mai calesc 3 minute, apoi orezul, 3 minute , broccoli și mixtura de condimente cu usturoi care se mai lasă 3 minute. Peste toate acestea, se adaugă o frunză de dafin, puțină sare și piper, plus 950 ml apă călduță.
Se fierbe totul cu capac 20 minute, până când legumele si orezul absorb apa.
Între timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius, jumătățile de ardei se așază într-o tavă tapetata cu foaie de copt, se stropesc cu puțin ulei, se presară pe fiecare, sare , piper și se umplu cu compoziția de orez și legume.
Pe fiecare jumătate de ardei, se pune puțină cremă de oțet balsamic și câteva picături de ulei .
Ardeii se coc circa 35-40 minute, până li se înmoaie puțin coaja (se vor testa cu o furculița).
Când sunt gata, se servesc cu un sos dulce-acrișor alături!
Poftă bună!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparit
Comentarii