Ardei umpluti cu orez si legume

Portii
3
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • 3 ardei grași roșii, tăiați pe jumatate și curătați de semințe și membrane
  • 150 grame orez basmati
  • 4 morcovi medii curățati
  • 2 cepe medii
  • 1 broccoli mediu
  • 5 căței de usturoi curățati
  • 2 linguri dulceață de ardei iute
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • 1 linguriță boia
  • Câte o lingura de verdeturi proaspete (eu am avut congelate), respectiv busuioc, cimbru, pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • Cremă de oțet balsamic
  • Sare, piper după gust
  • 950 ml apă călduță
  • 2 dovlecei mici curățati
  • Sos dulce-acrișor ( eu am folosit din cămara proprie)

Mod de preparare

Broccoli se curăță, se separă inflorescentele și fiecare dintre acestea se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoarea mare, dovleceii se toacă cubulete, ceapa mărunt.
Usturoiul se piseaza într-un mojar, cu condimentele, verdeturile și două linguri ulei .

Se încinge o tigaie antiaderenta în care se pun doua linguri ulei, apoi se caleste ceapa, până se înmoaie puțin, circa 5 minute, se adaugă morcovul, se lasă 5 minute amestecând des, urmează dovleceii care se mai calesc 3 minute, apoi orezul, 3 minute , broccoli și mixtura de condimente cu usturoi care se mai lasă 3 minute. Peste toate acestea, se adaugă o frunză de dafin, puțină sare și piper, plus 950 ml apă călduță.
Se fierbe totul cu capac 20 minute, până când legumele si orezul absorb apa.
Între timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius, jumătățile de ardei se așază într-o tavă tapetata cu foaie de copt, se stropesc cu puțin ulei, se presară pe fiecare, sare , piper și se umplu cu compoziția de orez și legume.
Pe fiecare jumătate de ardei, se pune puțină cremă de oțet balsamic și câteva picături de ulei .
Ardeii se coc circa 35-40 minute, până li se înmoaie puțin coaja (se vor testa cu o furculița).
Când sunt gata, se servesc cu un sos dulce-acrișor alături!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Supa de rosii cu ardei copti si galuste
Bucataras.RO

Supa de rosii cu ardei copti si galuste

Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri. De data aceasta am folosit-o la supa...

Supa de rosii cu ardei copti si galuste
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj