Ardei umpluti cu orez si legume

Portii
3
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • 3 ardei grași roșii, tăiați pe jumatate și curătați de semințe și membrane
  • 150 grame orez basmati
  • 4 morcovi medii curățati
  • 2 cepe medii
  • 1 broccoli mediu
  • 5 căței de usturoi curățati
  • 2 linguri dulceață de ardei iute
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • 1 linguriță boia
  • Câte o lingura de verdeturi proaspete (eu am avut congelate), respectiv busuioc, cimbru, pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • Cremă de oțet balsamic
  • Sare, piper după gust
  • 950 ml apă călduță
  • 2 dovlecei mici curățati
  • Sos dulce-acrișor ( eu am folosit din cămara proprie)

Mod de preparare

Broccoli se curăță, se separă inflorescentele și fiecare dintre acestea se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoarea mare, dovleceii se toacă cubulete, ceapa mărunt.
Usturoiul se piseaza într-un mojar, cu condimentele, verdeturile și două linguri ulei .

Se încinge o tigaie antiaderenta în care se pun doua linguri ulei, apoi se caleste ceapa, până se înmoaie puțin, circa 5 minute, se adaugă morcovul, se lasă 5 minute amestecând des, urmează dovleceii care se mai calesc 3 minute, apoi orezul, 3 minute , broccoli și mixtura de condimente cu usturoi care se mai lasă 3 minute. Peste toate acestea, se adaugă o frunză de dafin, puțină sare și piper, plus 950 ml apă călduță.
Se fierbe totul cu capac 20 minute, până când legumele si orezul absorb apa.
Între timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius, jumătățile de ardei se așază într-o tavă tapetata cu foaie de copt, se stropesc cu puțin ulei, se presară pe fiecare, sare , piper și se umplu cu compoziția de orez și legume.
Pe fiecare jumătate de ardei, se pune puțină cremă de oțet balsamic și câteva picături de ulei .
Ardeii se coc circa 35-40 minute, până li se înmoaie puțin coaja (se vor testa cu o furculița).
Când sunt gata, se servesc cu un sos dulce-acrișor alături!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Tort "Old fashion"
Bucataras.RO

Tort "Old fashion"

E un tort simplu de preparat, si special cu aceasta "banda" de ciocolata de jur imprejur!

Tort "Old fashion"
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat