Spalati si uscati rosiile apoi, taiati-le in doua (indiferent cat sunt de mici) sau in patru.
Spalati si zvantati ardeii. Taiati-i in doua, pe lungime, avand grija ca fiecare jumatate sa ramana cu o parte din codita. Curatati de samburi si nervuri.
Asezati jumatatile de ardei, unele langa altele, intr-un vas termorezistent uns cu unt sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Umpleti-le cu jumatatile sau sferturile de rosii.
Puneti printre rosii, repartizand in mod egal, feliile de usturoi.
Presarati cu sare si piper.
Puneti uleiul peste rosii, picatura cu picatura si cat mai egal, in fiecare ardei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30 min, la foc iute sau pana ce ardeii sunt inmuiati, copti si usor rumeniti.
Pentru un gust si aspect de gala, cu 5 min inainte sa-i scoateti din cuptor, presarati parmezan ras peste ardei (optional).
Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, ca gustare, fel principal sau cina.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii