Anghinare (Inabusita) Umpluta cu Branza

Complexitate
redusa
Anghinare (Inabusita) Umpluta cu Branza

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 flori de anghinare
  • 2 cuburi de svaiter sau alt cascaval mari cit sa umple golul din centrul anghinarii
  • 2 linguri pesmet si 2 linguri parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • menta proaspata tocata
  • sare
  • ulei
  • lamaie

Mod de preparare

Curatati anghinarea. Taiati tulpina exact ca sa ramina baza dreapta si anghinarea sa poata sta in picioare pe o farfurie. Tulpina nu se arunca toata, ci numai partea lemnoasa, restul se curata de coaja externa, fibroasa si se taie in bucati mai mari sau mai mici dupa gust. Bucatile se pun in cratita impreuna cu anghinarea la fiert sau se folosesc impreuna cu zeama in care vor fierbe anghinarile la un risotto.

Curatati petalele externe ale florilor si apoi restul le taiati la jumatate (adica lasati numai partea carnoasa a petalelor si partea superioara o taiati (puteti taia inclusiv cu foarfeca de bucatarie dar ideal ar fi cu un cutitas mic, cel incicat pentru zarzavat). Taiati virful anghinarii si cu unealta cu care scobiti si pepenele verde sau dovlecelul sau in lipsa ei o lingurita scoateti partea centrala care este ca un puf. Frecati anghinarea cu o felie de lamiie si o puneti in apa cu zeama de la alte felii de lamaie pina curatati si cealalta anghinare.

Luati fiecare anghinare pe rind si o apasati cu inflorescenta in jos pe un fund de bucatarie sau bateti intre ele doua flori pina cind petalele se deschid fara sa le rupeti.

Umpleti mijlocul cu cascavalul cuburi si acoperiti totul cu pesmetul amestecat cu parmezan si menta, introducind din acest pestmet si printre petalele externe.

Puneti anghinarea intr-o oala in care sa stea fix, strimt una linga alta si varsati apa pina la jumatatea acestora. Adaugati in apa putina sare, catelul de usturoi si 1 lingurita de ulei.
Acoperiti cu capac si fierbeti pe focul cel mai mic cca 40 min sau pina cind verificind anghinarile sunt moi (adica frunzele externe se desprind cu usurinta).

Daca doriti puneti cratita cu anghinarile inabusite (fara capac) sub grillul cuptorului foarte putin, doar cit s aformeze putina crusta.

Serviti cald.
Am recidivat cu anghinarea pe care o pregatesc de cite ori o gasesc (proaspata, cu floarea inchisa si de marime potrivita pentru a fi umpluta) insa de data asta innabusita si cu aroma de menta.

* eu am folosit cascaval Maasdam dar merge si Emmenthal si Provolone

In functie de marimea anghinarii alegeti si bucatile de cascaval, eu am pus in fiecare 2 cuburi mari cit o nuca fiecare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie