Vita marinara

Complexitate
redusa
Vita marinara

Ingrediente

  • 500g carne de vita gen ragout
  • 200g de gambas( creveti mari)
  • 2 rosii
  • partea verde de la un praz
  • cateva ciuperci urechile lui Iuda
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapa
  • 1lingurita de condimente boabe(piper, mustar, coriandru, ienibahar)
  • 1 lingura de condimente pentru carne( chili, paprica, coriandru, piper negru, usturoi)
  • sare
  • paprica
  • 1l si 1/2 de supa de vita
  • 100ml de supa de crustacee, peste
  • 40ml de smantana
  • 30g faina + 10g
  • 30g de unt
  • apa( daca necesar)
  • 1lingura de ulei de masline

Mod de preparare


Spalam si taiam carnea maruntel. Morcovii ii curatam si ii taiam bucati mai mari, ceapa se curata si se taie in 4.

Pudram carnea cu cele 10g de faina si se coloreaza in tigaie. Adaugam un pic de apa si lasam sa fiarba.

Pregatim o oala ce merge la cuptor, asezam morcovii, ceapa, ciupercile si carnea. Adaugam condimentele si varsam deasupra supa de vita si daca mai este nevoie apa.

Acoperim cu capacul, si dam la cuptor timp de 2 ore, pana cand carnea e fiarta, scoatem din cuptor si adaugam rosiile cojite si taiate marunt si prazul taiat in bucati. Verificam asezonarea. Bagam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Varsam trei sferturi din lichidul ramas intr-un vas si vom aseza deasupra legumelor si a carnii crevetile spalate si decorticate, amestecam putin si acoperim , mai dam la cuptor maxim 5 minute.

Pe foc topim intr-o craticioara cele 30g de unt si adaugam 30g de faina, treptat incorporam lichidul ramas de la carne si cei 100ml de supa de crustacee, asteptam sa se ingroase si adaugam smantana, paprica, amestecam si dam deoparte.

Servim in farfurii adanci carnea cu legumele si un pic de sos, varsam restul de sos intr-o sosiera si il servim alaturi, asa fiecare persoana mai poate adauga dupa plac.

Mancarea poate fi acompaniata de garnitura de orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Cozonaci fara framantare
5
Dulciuri

Cozonaci fara framantare

Cozonaci fara framantare