Vita marinara

Complexitate
redusa
Vita marinara

Ingrediente

  • 500g carne de vita gen ragout
  • 200g de gambas( creveti mari)
  • 2 rosii
  • partea verde de la un praz
  • cateva ciuperci urechile lui Iuda
  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapa
  • 1lingurita de condimente boabe(piper, mustar, coriandru, ienibahar)
  • 1 lingura de condimente pentru carne( chili, paprica, coriandru, piper negru, usturoi)
  • sare
  • paprica
  • 1l si 1/2 de supa de vita
  • 100ml de supa de crustacee, peste
  • 40ml de smantana
  • 30g faina + 10g
  • 30g de unt
  • apa( daca necesar)
  • 1lingura de ulei de masline

Mod de preparare


Spalam si taiam carnea maruntel. Morcovii ii curatam si ii taiam bucati mai mari, ceapa se curata si se taie in 4.

Pudram carnea cu cele 10g de faina si se coloreaza in tigaie. Adaugam un pic de apa si lasam sa fiarba.

Pregatim o oala ce merge la cuptor, asezam morcovii, ceapa, ciupercile si carnea. Adaugam condimentele si varsam deasupra supa de vita si daca mai este nevoie apa.

Acoperim cu capacul, si dam la cuptor timp de 2 ore, pana cand carnea e fiarta, scoatem din cuptor si adaugam rosiile cojite si taiate marunt si prazul taiat in bucati. Verificam asezonarea. Bagam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Varsam trei sferturi din lichidul ramas intr-un vas si vom aseza deasupra legumelor si a carnii crevetile spalate si decorticate, amestecam putin si acoperim , mai dam la cuptor maxim 5 minute.

Pe foc topim intr-o craticioara cele 30g de unt si adaugam 30g de faina, treptat incorporam lichidul ramas de la carne si cei 100ml de supa de crustacee, asteptam sa se ingroase si adaugam smantana, paprica, amestecam si dam deoparte.

Servim in farfurii adanci carnea cu legumele si un pic de sos, varsam restul de sos intr-o sosiera si il servim alaturi, asa fiecare persoana mai poate adauga dupa plac.

Mancarea poate fi acompaniata de garnitura de orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Bucataras.RO

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez...

Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti