Varza dulce cu rosii si carne

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Varza dulce cu rosii si carne

Ingrediente

  • varza
  • rosii mai coapte
  • ceafa de porc sau pulpa de porc sauorice tip de carne de porc mai grasa sau mai putin grasa(in functie de preferinte)
  • carnea alternativa poate sa fie carde de pasare: rata, curcan
  • sare
  • un pic ulei
  • pasta de tomate(o lingurita, in caz ca rosiile nu sunt suficient de coapte)

Mod de preparare

Carnea se spala bine, se taie in bucati. In cratita in care vrem sa gatim varza, se pune ulei (cantitatea de ulei variaza, in functie de cantitatea de carne). Se lasa la prajit carnea si dupa ce aceasta s-a rumenit bine, se adauga o cescuta de apa si se reduce intensitatea focului. Dupa ce scade apa, se mai adauga inca o cescuta de apa.

In timp ce carnea se prajeste, se curata varza(dupa ce se taie cotorul la fiecare capatana de varza se inlatura primele foi), se taie apoi in sferturi, se toaca. Se pune intr-un recipient mai mare in care se framanta bine cu sare fina( pt doua capatani de varza marime medie eu pun o singura lingurita plina de sare fina ).

Varza framantata se pune peste carne. Se taie rosiile felii si se pun si ele peste varza. Se amesteca bine. Atat varza cat si rosiile lasa zeama, dar, e bine sa se mai adauge inca o cescuta sau doua de apa(depinde cat de zemoase sunt rosiile). Daca rosiile nu sunt prea coapte se mai adauga o lingurita de pasta de tomate.

*Important:
Nu recomand folosirea rosiilor din conserva. Gustul o sa fie diferit. E important sa se foloseasca rosii proaspete.

Din momentul in care am pus rosiile, varza se lasa la fiert, la foc mediu cca 45 minute. Se amesteca la un interval de maximum 10 minute.

E gata atunci cand carnea se desface in fasii sau se poate taia usor cu furculita.
Se serveste calda, cu mamaliguta si un paharel de tuica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Supa crema de conopida cu linte rosie
Bucataras.RO

Supa crema de conopida cu linte rosie

O supa crema super cremoasa si sanatoasa, potrivita pentru perioada rece am pregatit de curand din conopida si linte rosie.

Supa crema de conopida cu linte rosie
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti