Tochitura (aproape)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tochitura (aproape)

Ingrediente

  • 500 g carne de porc taiata cuburi
  • 300 gr carnati proaspeti, usor prajiti (in loc de alte taieturi de carne si organe de porc cum scrie in reteta originala)
  • 200 gr carnati unguresti, usor afumati
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml zeama supa
  • 200 ml suc de rosii
  • cimbru ( reteta lui Radu Anton Roman zice o legatura proaspat, eu am pus o lingurita uscat)
  • piper, o lingurita boia dulce + un varf de cutit boia iute ( optional)
  • 5 catei usturoi pisat (eu nu i-am folosit pt ca avea carnatii destul usturoi)
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Am prajit carnatii proaspeti taiati felii si carnita vreo 10 minute la foc mediu, le-am sarat si piperat ( mai putina sare ca erau sarati carnatii) si le-am mai prajit 5 minute. Apoi am adaugat vinul, zeama de supa ( eu am avut de vita), sucul de rosii, cimbrul, piperul si boiaua dulce si le-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, pana sosul scade cam la jumate si se ingroasa. Am adaugat feliile de carnat unguresc, iar dupa vreo 2-3 minute si smantana si boiaua iute, si le-am mai lasat 2 minute la focul cel mai mic.

Reteta lui Radu Anton Roman zice sa pui un ou ochi in mijloc si sa presari branza deasupra, dar eu le-am pus separat pe masa sa-si puna fiecare dupa gust.
Foarte buna cu un bot de mamaliga sau un codru de paine si un pahar de vin alb rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate