Această rețetă e una improvizată, proprie, perfecta pentru amatorii de " picanterii", adaptată stilului nostru românesc, mai degrabă decât mexican, de aici și denumirea...
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii