Tacos romanizat

Portii
8
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tacos romanizat

Ingrediente

  • Pentru tortillas:
  • 2 căni făină albă
  • 2 căni făină integrală
  • Zer călduț cât cuprinde
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 5 cartofi fierti, decojiti
  • 1 legatura ceapă verde
  • 200 grame ardei copti
  • 200 de grame cârnați picanti
  • 200 ml sos de muștar sau smantana pentru gatit plus o linguriță muștar
  • mix de condimente iuți
  • Sare, piper
  • Ulei de măsline
  • Boia dulce
  • 2 linguri sos de roșii
  • Pentru spanac:
  • 400 de grame spanac
  • Piper roșu
  • Unt
  • Ulei
  • Lapte
  • Apă
  • Sare
  • Piper
  • Marar
  • Pentru topping:
  • Cascaval razuit
  • Ardei iuți Jalapeno sau autohtoni
  • Pentru salată:
  • 1/2 varză albă
  • 1 ridiche neagră
  • 2 morcovi
  • Sare, piper,ulei, oțet
  • Sare

Mod de preparare

Această rețetă e una improvizată, proprie, perfecta pentru amatorii de " picanterii", adaptată stilului nostru românesc, mai degrabă decât mexican, de aici și denumirea...
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti