Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune. Eu de obicei o las de la o zi la alta.
Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam: piper boabe, foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.
Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata, daca nu mai adaugam sare in apa.
Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste. Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia. Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa.
Această rețetă rapidă am văzut-o la Madi si mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.
Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelitaDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii