Sarmale in cuib

Postat pe: 08-01-2017
(0)

Ingrediente

700 g carne tocata de porc,
500 g carne tocata de vitel,
200 g orez,
2 cepe,
2 verze mici si una mare,
foi de vita de vie,
300 g kaizer afumat de casa,
5 linguri lecio,
3 linguri bulion,
3 linguri ketchup de casa,
sare,
piper,
cimbru.

Mod de preparare

PREGĂTIRE

01h

GĂTIRE

02h

PORȚII

20 portii
Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie sa le oparesc. Pregatim foile de varza mici si mari, iar resturile de varza le tocam. Cu jumatate din cantitatea de carne umplem foile de vita, iar cu cealalta jumatate, umplem foile mici de varza. Intr-o foaie mare de varza, impachetam o sarmaluta in foaie de vita, una in foaie de varza si o bucatica de kaizer. Tapetam fundul unei oale cu foi de varza, adaugam o lingura de lecio, bucatele de kaizer si cimbru si asezam un rand de cuiburi de sarmale. Peste cuiburi, punem un strat de varza tocata, o lingura de ketchup si bucatele de kaizer si iar un rand de cuiburi. Repetam pana terminam cuiburile. Deasupra, punem un rand de varza tocata, ketchup si presaram cimbru. Acoperim cu apa si punem sarmalele la fiert la foc mediu spre mic.
Servim cu mamaliguta, ardei iute si smantana sau iaurt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale in cuib" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale in cuib