Sarmale cu Urda

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu Urda

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 g urda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 morcov
  • 2 fire marar
  • 2 fire patrunjel
  • 60 gr orez
  • 1 ou
  • 200 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru
  • frunze de varza murata
  • 100 ml bors
  • 1 rosie coapta (sau 100 ml bulion) 1 fir cimbru proaspat/uscat
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Preparare:

Tocam legumele marunt si le calim in cele 2 linguri de ulei. Adaugam orezul si 100 ml apa apoi lasam la foc mic pana scade apa.
Oprim focul si lasam la racit.
Adaugam urda, verdeeata tocata, condimentam dupa gust si amestecam.

Luam foile de varza, le scurgem si le rupem cam de marimea palmei. Pe fiecare frunza punem o lingurita de umplutura si rulam. Strangem capetele cu grija si le asezam intr-o oala pe fundul careia am pus frunse de varza tocate si crengute de cimbru.

Peste sarmale punem borsul, o cana de apa uleiul si rosia tocata marunt /bulionul.

Deasupra mai asezam un strat de varza tocata, punem capacul si lasam la fiert cam o ora.

Servim sarmalele cu mamaliga si smantana, dar la fel de bine merg si cu ardei iute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune