Rata pe varza rosie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Rata pe varza rosie

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 1 piept de rata
  • 1 bucata varza ( 1,5 kg)
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • piper
  • 5 catei de usturoi razuiti
  • 200 ml vin rosu sec
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite de otet ( optional)

Mod de preparare

Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare , cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se intoduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos., acoperind tava cu o folie de aluminiu. Dupa o ora dse intoarce carnea cu pielea in sus iar inainte cu 15 minute de a fi gata se ia folia pentru a se rumeni.
Intre timp ce carnea sta la cuptor securata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Inghetata de trandafiri si banane
1
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
5
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Parteneri
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti