Rata pe varza rosie

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Rata pe varza rosie

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 1 piept de rata
  • 1 bucata varza ( 1,5 kg)
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • piper
  • 5 catei de usturoi razuiti
  • 200 ml vin rosu sec
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite de otet ( optional)

Mod de preparare

Carnea de rata se spala apoi se unge cu usturoiul razuit, sare , cimbru si piper si se lasa pentru 2-3 ore sa intre condimentele in ea. Daca timpul permite ar fi bine sa stea asa peste noapte. Dupa ce a stat cu condimentele, se adauga vinul, uleiul ( jumatate din cantitate) si apa si se intoduce la cuptor pentru 2 ore cu pielita in jos., acoperind tava cu o folie de aluminiu. Dupa o ora dse intoarce carnea cu pielea in sus iar inainte cu 15 minute de a fi gata se ia folia pentru a se rumeni.
Intre timp ce carnea sta la cuptor securata capatana de varza de frunzele uscate si se taie marunt din cutit sau la un robot. Se spala varza taiata cu apa apoi se lasa sa se scurga de surplusul de apa si se pune la calit in cealalta jumatate de uei sub capac amestecand tot la 3-4 minute pana cand toata varza este inmuiata. Chimenul se macina si se adauga si el peste varza impreuna cu sarea si piperul dupa gust. Dupa ce varza s-a calit, se scot pulpele din tava, se pune varza si ea in tava, peste ea se pun pulpele si se mai lasa impreuna pentru inca 10-15 minute pentru ca varza sa absoarba toata grasimea lasata din carnea de rata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Blat de Bezea
5
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia