Fiind pasare de curte ne aplecam in fata ei cu respect si trecem la ale noastre.
Oparim, jumulim dupa care parlim biata aratare.
Abia atunci venim cu sare si malai si ii facem o frectie buna.
Transam cu dibacie toata pasarea dupa reguli clare si precise.
Apreciem cantitatea de carne si facem proportia de apa ce avem nevoie la fiert. 2, 2 litri de apa /kg de carne, sunt necesari pentru rosolul ce l avem de facut.
Radacinoasele curatate si spalate deoarece le punem intregi la fiert dupa ce spumam carnea din oala,
Spumuirea se face cu atentie sa fie zeama cat mai limpede.
Pregatim usturoiul si l chisam ca pentru mujdei fara sare prea multa.
La jumatatea fierturii dam afara o parte din bucatile din oala pentru alte feluri de bucate si ma refer la piept si artane.
Cand carnea este gata de fiert dam toate radacinoasele afara iar o parte din zeama stingem usturoiul chisat.
Strecuram peste zeama din oala si peste carne iar pulpa de usturoi o aruncam.
patrunjel pentru aspect.
Rasol fierbinte, mujdei, hrean la otet, mamaliga calda si o cana de smantana.
Cautam prin caietele vechi de prajituri o reteta buna, cu nuca si am gasit-o pe aceasta. Reteta originala nu avea glazura de...
Prajitura fina cu nucaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii