Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Ingrediente

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.
Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.
Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.
Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.
Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.
Asezam rasolul peste cartofi.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.
Rosiile cherry le asezam printre cartofi.
Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).
Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.
Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.
Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie