Pui manastiresc

Postat pe: 26-04-2017
(0)

Ingrediente

• 1 kg carne de pui
• 50 g unt
• 2-3 cepe potrivite
• 2-3 catei de usturoi
• 250 g ciuperci
• 200 g costita afumata
• 500 g smantana
• 1 pahar de vin alb
• 2-3 galbenusuri de ou
• cateva boabe de piper
• cimbru
• sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Se curata, se spala si se taie carnea de pui, in bucati mai mici.
Se rumenesc bucatile de pui in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas, se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa, se stinge cu putina apa sau supa de legume, se pune puiul inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust.
Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna smantana si se mai lasa cateva clocote.
Separat, se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se trag un clocot.
Intr-un vas adanc (preferabil de lut smaltuit), se asaza in straturi alternative, feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat, se pun ciupercile, se adauga smatana ramasa de la pui si se pregateste din zeama in care a fiert costita un sos.
Se amesteca zeama de la costita cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 min, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
PS: Acest preparat trebuie consumat cu moderatie, deoarece are foarte multe calorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui manastiresc" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

In vacantele petrecute prin nordul Moldovei am savurat acesta reteta. Are un gust desavarsit si este un adevarat regal, asa cum foarte frumos o prezinta Radu Anton Roman in cartea “Povestile bucatariei romanesti!

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui manastiresc