Pui manastiresc

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pui manastiresc

Ingrediente

  • • 1 kg carne de pui
  • • 50 g unt
  • • 2-3 cepe potrivite
  • • 2-3 catei de usturoi
  • • 250 g ciuperci
  • • 200 g costita afumata
  • • 500 g smantana
  • • 1 pahar de vin alb
  • • 2-3 galbenusuri de ou
  • • cateva boabe de piper
  • • cimbru
  • • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie carnea de pui, in bucati mai mici.
Se rumenesc bucatile de pui in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas, se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa, se stinge cu putina apa sau supa de legume, se pune puiul inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust.
Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna smantana si se mai lasa cateva clocote.
Separat, se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se trag un clocot.
Intr-un vas adanc (preferabil de lut smaltuit), se asaza in straturi alternative, feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat, se pun ciupercile, se adauga smatana ramasa de la pui si se pregateste din zeama in care a fiert costita un sos.
Se amesteca zeama de la costita cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 min, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
PS: Acest preparat trebuie consumat cu moderatie, deoarece are foarte multe calorii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala