Se curata, se spala si se taie carnea de pui, in bucati mai mici.
Se rumenesc bucatile de pui in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas, se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa, se stinge cu putina apa sau supa de legume, se pune puiul inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piper, cimbru si se sareaza dupa gust.
Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna smantana si se mai lasa cateva clocote.
Separat, se inabuseste in unt costita taiata felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand costita s-a fragezit. Ciupercile se trag un clocot.
Intr-un vas adanc (preferabil de lut smaltuit), se asaza in straturi alternative, feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat, se pun ciupercile, se adauga smatana ramasa de la pui si se pregateste din zeama in care a fiert costita un sos.
Se amesteca zeama de la costita cu trei galbenusuri batute si se toarna peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 min, pana se leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!
PS: Acest preparat trebuie consumat cu moderatie, deoarece are foarte multe calorii.
Este o toamna bogata in mere, asa ca am pegatit o noua prajitura cu mere. Cautam o reteta de linzer care sa imi aduca aminte...
Desert Linzer cu mereAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii