Pui in Ulei

Complexitate
redusa
Pui in Ulei

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la un pui
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 morcovi (facultativ)

Mod de preparare

- curatati si spalati carnea de pui
- puneti intr-o oala sub presiune (minune, kukta) canea cu sare, usturoi (catelul curatat si lasat intreg sau chiar numai spalat si necuratat) piperul, dafinul si morcovii curatati, spalati si lasati intregi
- varsati deasupra uleiul fara cam de inaltimea carnii fara insa sa o acoperiti
- inchideti oala cu capacul si puneti sa fiarba la foc mic cca 30 minute de cind fluiera sau se ridica siguranta (depinde ce oala aveti)
- raciti oala ca sa se poata deschide capacul si verificati carnea daca este sau nu coapta bine, daca nu inchideti oala si mai alsati pe foc ...
- cind carnea va fi coapta /fiarta in ulei o scoateti din ulei si o dezosati apoi puneti bucatile de carne intr-un vas de sticla (Jena, Pirex sau chiar intr-un borcan incapator) si varsati deasupra uleiul cu toate ingredientele. Inchideti capacul vasului sau acoperiti cufolie de plastic transparenta si lasati minim 12 ore / o noapte in frigider
- incalziti carnea cu sosul inainte de a servi
* serviti cu mamaliga, cartofi sau chiar puteti mixa in robot / trece prin masina de tocat carnea pe care sa o ungeti apoi pe piine sau umple sandvisuri

* uleiul ramas il puteti folosi la un alt preparat, avantajul este ca acest ulei nu este prajit chiar si carnea pare fiarta desi gustul si aroma este cea a unei fripturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia