Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza

Ingrediente

  • Pt pui:
  • 6 picioare de pui dezosate
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri boia dulce
  • 1 lingurita boia de chilli
  • 3 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pt sosul de prune:
  • 1/2 kg prune
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri zahar brun
  • putina boia de chilli
  • Pt crema de branza:
  • 300 g branza grasa de vaci
  • 50 g unt moale
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 50 ml suc de lamaie proaspat
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod de preparare

Pregatirea puiului:
Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul
Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.
Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.

Pregatirea sosului de prune:
Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.

Pregatirea cremei de branza:
Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.
Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.
Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.
Pentru un sos de prune reusit se aleg prune ferme, nu foarte coapte pentru a fi dulci-acrisoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala