Pregatirea puiului:
Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul
Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.
Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.
Pregatirea sosului de prune:
Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.
Pregatirea cremei de branza:
Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.
Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.
Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.
Pentru un sos de prune reusit se aleg prune ferme, nu foarte coapte pentru a fi dulci-acrisoare.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosUn pranz excelent care poate fi servit ca atare sau alaturi de o friptura! Delicii de Pasti
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascavalO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii