Platou taranesc

Postat pe: 10-02-2017
(0)

Ingrediente

500 g costita afumata sau sunca taraneasca
2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :)
2-3 pahare cu apa
1 pahare cu ulei
4 cartofi
1 morcov
1 rosie
1 ceapa
Condimente:
sare
piper
cimbru sau mirodeniile preferate
Cateva felii de branza de burduf

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Pentru o masa de pranza de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate, acoperite cu felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca, pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

Se preincalzeste cuptorul.
Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia. Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar). Se presara condimente dupa gust.
Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf. Se adauga bere si apa.
Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.


Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Platou taranesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Platou taranesc