Pentru o masa de pranza de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate, acoperite cu felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca, pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia. Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar). Se presara condimente dupa gust.
Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf. Se adauga bere si apa.
Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html
Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp,...
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nucaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii