Placinte cu carne si carnati

Portii
7
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinte cu carne si carnati

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt gras
  • 100 gr untura proaspata de porc
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou
  • 430-450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras (eu am folosit galben)
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 lingurite basta de bulion
  • 2 lingurite pasta de gogosari
  • 50 ml vin rosu
  • Sare
  • piper,
  • cimbru
  • 1 fir carnati usor uscati si afumati
  • 350-400 gr friptura de porc
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului, untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa. Se adauga oul si se mai mixeaza alte cateva secunde, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca mai este necesar, mai adaugati putina faina...Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste umplutura.
Pentru umplutura: se toaca ceapa si usturoiul si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga friptura si carnatii taiati cubulete. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putin vin rosu. Ardeiul se taie julien, ceapa verde rondele si se adauga la compozitie. Cand ardeiul incepe sa se inmoaie, se adauga pasta de bulion, pasta de gogosari, sare, piper si cimbru. Se amesteca bine ingredientele, se asezoneaza dupa gust si se lasa, daca este necesar, sa scada compozitia, apoi se lasa sa se raceasca umplutura.
Pe masa de lucru usor infainata, se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 0,5 cm. Se pune alutul in forme de tarte. Eu am folosit una mai mare si 3 mai mici. Trebuie sa va ramana aluat si pentru deasupra. Se umplu formele cu umplutura de carne, deasupra se pune foaie de aluat, se preseaza putin marginile, se unge cu galbenus de ou, iar cu lama unui cutit se cresteaza romburi sau patrate. Se dau la copt la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia