Piftie sau Racituri

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

2 picioruse de porc
1 ciolan de porc afumat
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
2 capatani de usturoi
piper boabe
sare
foi de dafin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Punem la fiert piciorusele de porc si ciolanul, iar cand incepe sa fiarba, luam spuma care se formeaza deasupra si schimbam apa (apa in oala, trebuie sa fie atat cat sa acopere totul).
Asezam din nou carnea in oala cu apa rece, iar cand a inceput sa fiarba, daca s-a mai format deasupra putina spuma, o luam usor cu o paleta, apoi punem si legumele taiate bucati mari sau lasate intregi si condimentam cu piperul boabe, sare si 2 foi de dafin. Lasam oala la foc mic, timp de cca. 5 ore pana ce carnea se desprinde foarte usor de os.
Dupa ce a fiert, scoatem carnea intr-un bol, o separam de oase si o asezam in boluri sau in tavite mai mici. Apa ramasa in oala o potrivim de sare si adaugam usturoiul pisat. Amestecam bine totul, apoi strecuram apa si o turnam peste carne. Lasam sa se raceasca bine, pana se intareste si o bagam la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piftie sau Racituri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piftie sau Racituri