Piftie (Racituri)

Complexitate
medie
Piftie (Racituri)

Ingrediente

  • un rasol de porc, cu adidas cu tot
  • 2 limbi de porc,
  • 1 morcov,
  • sare si 3 capatini de usturoi,
  • piper si boia dulce

Mod de preparare

Intr-o oala pe masura am pus sa fiarba in apa rece la foc mic toata carnea. am pus putina sare, iar dupa ce am luat spuma am pus si un morcov.

Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia am pus usturoiul zdrobit in zeama si am scos cele doua limbi ca sa le curat de pielita cat sunt fierbinti. Am pus oala afara pe balcon, la rece, pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si fac totodata si proba coagularii.

A doua zi degresez totul si pun din nou oala la foc.

Scot carnea.
Am portionat carnea si am pus-o in castroane.
Am strecurat zeama.
Am pus zeama peste carnea din castroane.
Am scos castroanele afara , pe balcon (binecuvantat fie acest balcon atat vara cat si iarna).
Atentie insa: daca temperaturile sunt negative nu este recomandabil; daca ingheata aspicul produsul este compromis.

Si inca ceva: in cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

Dupa ce s-au inchegat le-am fardat cu piper si boia dulce.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Bucataras.RO

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales...

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat