Piftie (Racituri)

Complexitate
medie
Piftie (Racituri)

Ingrediente

  • un rasol de porc, cu adidas cu tot
  • 2 limbi de porc,
  • 1 morcov,
  • sare si 3 capatini de usturoi,
  • piper si boia dulce

Mod de preparare

Intr-o oala pe masura am pus sa fiarba in apa rece la foc mic toata carnea. am pus putina sare, iar dupa ce am luat spuma am pus si un morcov.

Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia am pus usturoiul zdrobit in zeama si am scos cele doua limbi ca sa le curat de pielita cat sunt fierbinti. Am pus oala afara pe balcon, la rece, pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si fac totodata si proba coagularii.

A doua zi degresez totul si pun din nou oala la foc.

Scot carnea.
Am portionat carnea si am pus-o in castroane.
Am strecurat zeama.
Am pus zeama peste carnea din castroane.
Am scos castroanele afara , pe balcon (binecuvantat fie acest balcon atat vara cat si iarna).
Atentie insa: daca temperaturile sunt negative nu este recomandabil; daca ingheata aspicul produsul este compromis.

Si inca ceva: in cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

Dupa ce s-au inchegat le-am fardat cu piper si boia dulce.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Briose cu fructe de padure
Bucataras.RO

Briose cu fructe de padure

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelia, care ma impresioneaza de fiecare data cu pozele si preparatele ei, chiar...

Briose cu fructe de padure
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia