Piftie (Racituri)

Complexitate
medie
Piftie (Racituri)

Ingrediente

  • un rasol de porc, cu adidas cu tot
  • 2 limbi de porc,
  • 1 morcov,
  • sare si 3 capatini de usturoi,
  • piper si boia dulce

Mod de preparare

Intr-o oala pe masura am pus sa fiarba in apa rece la foc mic toata carnea. am pus putina sare, iar dupa ce am luat spuma am pus si un morcov.

Cand carnea s-a desprins usor de pe os si zeama a devenit lipicioasaia am pus usturoiul zdrobit in zeama si am scos cele doua limbi ca sa le curat de pielita cat sunt fierbinti. Am pus oala afara pe balcon, la rece, pana a doua zi.

Motivele sunt doua: grasimea se strange deasupra si o curat pe toata, si fac totodata si proba coagularii.

A doua zi degresez totul si pun din nou oala la foc.

Scot carnea.
Am portionat carnea si am pus-o in castroane.
Am strecurat zeama.
Am pus zeama peste carnea din castroane.
Am scos castroanele afara , pe balcon (binecuvantat fie acest balcon atat vara cat si iarna).
Atentie insa: daca temperaturile sunt negative nu este recomandabil; daca ingheata aspicul produsul este compromis.

Si inca ceva: in cazul in care dupa proba coagularii nu par a avea bunele intentii de a se inchega, puneti un plic de gelatina in apa rece si amestecati-o cu zeama calda.

Dupa ce s-au inchegat le-am fardat cu piper si boia dulce.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia