Piccata de pui cu sparanghel copt

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
26 minute
Complexitate
redusa
Piccata de pui cu sparanghel copt

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 de grame făină albă
  • sare
  • piper
  • 50 de grame unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 de ml vin alb sec
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura de pătrunjel verde tocat
  • Pentru sparanghel:
  • 1 legătură sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de floarea - soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 1 jumătate de linguriță piper
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • zeamă de lămâie după gust

Mod de preparare

Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de snitele și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezoneaza cu sare , piper, pe ambele părți. Se trec prin făina, apoi se prajesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, cca. 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat , se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.
Pentru sparanghel, se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius, sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.
E o mâncare ușor de pregatit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!