Piccata de pui cu sparanghel copt

Postat pe: 13-05-2017
(0)

Ingrediente

Pentru pui:
1 piept de pui dezosat
150 de grame făină albă
sare
piper
50 de grame unt
2 linguri ulei de măsline
150 de ml vin alb sec
2 linguri capere
1 lingura de pătrunjel verde tocat
Pentru sparanghel:
1 legătură sparanghel verde
3 linguri ulei de floarea - soarelui
1 linguriță de sare
1 jumătate de linguriță piper
1 cățel de usturoi tocat
zeamă de lămâie după gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

26min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de snitele și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezoneaza cu sare , piper, pe ambele părți. Se trec prin făina, apoi se prajesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, cca. 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat , se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.
Pentru sparanghel, se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius, sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.
E o mâncare ușor de pregatit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piccata de pui cu sparanghel copt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piccata de pui cu sparanghel copt