Osso bucco milanez

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
195 minute
Complexitate
ridicata
Osso bucco milanez

Ingrediente

  • 4 buc rasol vita
  • faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardeu gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin sec alb
  • circa 500 ml supa vita
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne, le stergem cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina.
Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute(2-3)pe ambele parti.
Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie .
Separat ne ocupam de legume.
Le curatam pe fiecare in parte,le spalam si apoi le taiem...ceapa o taiem marunt,morcovul si pastarnacul ,rondele,ardeiul gras ,cubulete mai mari.
In vasul in care am rumenit carnea punem la calit ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul gras.
Spre final adaugam si 2 catei de usturou taiati feliute subtiri.
Cand totul este bine calit adaugam vinul,foile de dafin si cateva boabe de piper.Lasam la fiert pana ce vinul se evapora.
Adaugam bucatile de carne rumenite,supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 2 ore,2 ore si jumatate avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam.
Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici , pasta de rosii si patrunjelul verde tocat marunt.
La final trebuie sa avem o carne frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda usor de pe os.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor
Bucataras.RO

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de...

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri