Osso bucco milanez

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
195 minute
Complexitate
ridicata
Osso bucco milanez

Ingrediente

  • 4 buc rasol vita
  • faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardeu gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin sec alb
  • circa 500 ml supa vita
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne, le stergem cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina.
Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute(2-3)pe ambele parti.
Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie .
Separat ne ocupam de legume.
Le curatam pe fiecare in parte,le spalam si apoi le taiem...ceapa o taiem marunt,morcovul si pastarnacul ,rondele,ardeiul gras ,cubulete mai mari.
In vasul in care am rumenit carnea punem la calit ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul gras.
Spre final adaugam si 2 catei de usturou taiati feliute subtiri.
Cand totul este bine calit adaugam vinul,foile de dafin si cateva boabe de piper.Lasam la fiert pana ce vinul se evapora.
Adaugam bucatile de carne rumenite,supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 2 ore,2 ore si jumatate avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam.
Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici , pasta de rosii si patrunjelul verde tocat marunt.
La final trebuie sa avem o carne frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda usor de pe os.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa