Spalam bucatile de carne, le stergem cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina.
Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute(2-3)pe ambele parti.
Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie .
Separat ne ocupam de legume.
Le curatam pe fiecare in parte,le spalam si apoi le taiem...ceapa o taiem marunt,morcovul si pastarnacul ,rondele,ardeiul gras ,cubulete mai mari.
In vasul in care am rumenit carnea punem la calit ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul gras.
Spre final adaugam si 2 catei de usturou taiati feliute subtiri.
Cand totul este bine calit adaugam vinul,foile de dafin si cateva boabe de piper.Lasam la fiert pana ce vinul se evapora.
Adaugam bucatile de carne rumenite,supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 2 ore,2 ore si jumatate avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam.
Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici , pasta de rosii si patrunjelul verde tocat marunt.
La final trebuie sa avem o carne frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda usor de pe os.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii