Orez cu Sos Picant (reteta Nigeriana)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez
  • Sos:
  • -5-7 linguri de ulei (de preferinta de masline, dar se poate folosi orice tip de ulei)
  • -2 cepe mari
  • -2-3 chili proaspeti (sau praf de chili cam 3/4 lingurite, depinde cat de picant se doreste)
  • -3 catei de usturoi
  • -1 cutie de 500 g tomate intregi fara coaja si in sos (sau 6-7 tomate proaspete, taiate marunt)
  • -1 cub maggi
  • -1 pui in bucatele

Mod de preparare

Orezul se fierbe normal, depinde de tipul de orez folosit, eu am folosit orez basmati. La tipul asta de orez timpul de fierbere e de 20 min. ca sa ramana bine. Intre timp trecem la prepararea sosului.

Punem intr-o craticioara ulei, taiem cepele felii si le punem in craticioara cu uleiul, si le lasam pana se inmoaie. Intre timp rosiile, usturoiul si chili le trecem prin blender, apoi aceasta compozitie o turnam in craticioara, amestecand din cand in cand si o lasam la foc potrivit cam 5 min, pana aceasta devine o pasta.

Spalam puiul, iar dupa aceea il punem peste amestecul de mai sus, amestecam si punem 400 ml apa sau supa de pui si 1 cub maggi (daca folositi supa de pui, nu mai este nevoie sa puneti maggi), potrivim de sare si lasam sa fiarba puiul in sos, la foc mic, cam 30 min sau pana cand puiul e fiert.

Sper sa va placa.
Se serveste cu orez alb. E delicios. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie