Orezul se fierbe normal, depinde de tipul de orez folosit, eu am folosit orez basmati. La tipul asta de orez timpul de fierbere e de 20 min. ca sa ramana bine. Intre timp trecem la prepararea sosului.
Punem intr-o craticioara ulei, taiem cepele felii si le punem in craticioara cu uleiul, si le lasam pana se inmoaie. Intre timp rosiile, usturoiul si chili le trecem prin blender, apoi aceasta compozitie o turnam in craticioara, amestecand din cand in cand si o lasam la foc potrivit cam 5 min, pana aceasta devine o pasta.
Spalam puiul, iar dupa aceea il punem peste amestecul de mai sus, amestecam si punem 400 ml apa sau supa de pui si 1 cub maggi (daca folositi supa de pui, nu mai este nevoie sa puneti maggi), potrivim de sare si lasam sa fiarba puiul in sos, la foc mic, cam 30 min sau pana cand puiul e fiert.
Sper sa va placa.
Se serveste cu orez alb. E delicios. Pofta buna!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii