Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Ingrediente

  • 25 gr boabe de mazare
  • 35 gr morcov
  • 30 gr ceapa
  • 70 gr sunca
  • 1 ananas
  • 150-200 gr orez fiert
  • 1 ou
  • 4 gr sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine ananasul. Taiem putin partea de jos a ananasului, apoi il asezam pe verticala si taiem o patrime. Crestam cu un cutit interiorul ananasului in forma de dreptunghi si scoatem cu o lingura pulpa fructului pe care o punem in apa putin sarata.
2. Turnam o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Dupa ce apa clocoteste, punem boabele de mazare inauntru sa fiarba doua minute, apoi scoatem mazarea intr-un castronas.

3. Taiem morcovul, sunca si ceapa in cubulete de marimea bobului de mazare.
4. Luam 100 gr. pulpa de ananas sa o taiem in bucati mici.
5. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie. Cand se incinge uleiul, punem oul batut sa se caleasca, apoi scoatem omleta intr-un castronas.

6. Turnam din nou putin ulei in tigaie. Punem boabele de mazare, cubuletele de morcov si ceapa la prajit, cateva minute.
7. Punem orezul in tigaie. Apasam cu lopatica orezul pentru ca acesta sa se separe bob cu bob si omogenizam ingredientele.

8. Adaugam cubuletele de sunca si amestecam bine.
9. Punem bucatile de ananas si omleta. Se sareaza si se amesteca bine. Inchidem focul si umplem coaja de ananas cu orezul calit. Acum este gata. Avem orez calit cu ananas, delicios si frumos.

Sfaturi:
1. Gustul dulce-acrisor al ananasului face acest preparat apetisant si gustos. Daca eliminam ananasul, avem orez Yangzhou. Combinatia orezului prajit poate fi decisa dupa voie, potrivit gustului.
2. Indiferent de tipul de orez pus la prajit acesta trebuie sa fie fiert cu o zi inainte. Orezul proaspat fiert este foarte umed si nu este potrivit pentru calire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti