Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Ingrediente

  • 25 gr boabe de mazare
  • 35 gr morcov
  • 30 gr ceapa
  • 70 gr sunca
  • 1 ananas
  • 150-200 gr orez fiert
  • 1 ou
  • 4 gr sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine ananasul. Taiem putin partea de jos a ananasului, apoi il asezam pe verticala si taiem o patrime. Crestam cu un cutit interiorul ananasului in forma de dreptunghi si scoatem cu o lingura pulpa fructului pe care o punem in apa putin sarata.
2. Turnam o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Dupa ce apa clocoteste, punem boabele de mazare inauntru sa fiarba doua minute, apoi scoatem mazarea intr-un castronas.

3. Taiem morcovul, sunca si ceapa in cubulete de marimea bobului de mazare.
4. Luam 100 gr. pulpa de ananas sa o taiem in bucati mici.
5. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie. Cand se incinge uleiul, punem oul batut sa se caleasca, apoi scoatem omleta intr-un castronas.

6. Turnam din nou putin ulei in tigaie. Punem boabele de mazare, cubuletele de morcov si ceapa la prajit, cateva minute.
7. Punem orezul in tigaie. Apasam cu lopatica orezul pentru ca acesta sa se separe bob cu bob si omogenizam ingredientele.

8. Adaugam cubuletele de sunca si amestecam bine.
9. Punem bucatile de ananas si omleta. Se sareaza si se amesteca bine. Inchidem focul si umplem coaja de ananas cu orezul calit. Acum este gata. Avem orez calit cu ananas, delicios si frumos.

Sfaturi:
1. Gustul dulce-acrisor al ananasului face acest preparat apetisant si gustos. Daca eliminam ananasul, avem orez Yangzhou. Combinatia orezului prajit poate fi decisa dupa voie, potrivit gustului.
2. Indiferent de tipul de orez pus la prajit acesta trebuie sa fie fiert cu o zi inainte. Orezul proaspat fiert este foarte umed si nu este potrivit pentru calire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Kinder Bueno
5
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Parteneri
Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc
Bucataras.RO

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

Cui nu ii plac papanasii? Pufosi, dulci, garnisiti cu smantana si dulceata buna de casa, cuceresc orice pofticios. Dintre...

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia