Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Ingrediente

  • 25 gr boabe de mazare
  • 35 gr morcov
  • 30 gr ceapa
  • 70 gr sunca
  • 1 ananas
  • 150-200 gr orez fiert
  • 1 ou
  • 4 gr sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine ananasul. Taiem putin partea de jos a ananasului, apoi il asezam pe verticala si taiem o patrime. Crestam cu un cutit interiorul ananasului in forma de dreptunghi si scoatem cu o lingura pulpa fructului pe care o punem in apa putin sarata.
2. Turnam o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Dupa ce apa clocoteste, punem boabele de mazare inauntru sa fiarba doua minute, apoi scoatem mazarea intr-un castronas.

3. Taiem morcovul, sunca si ceapa in cubulete de marimea bobului de mazare.
4. Luam 100 gr. pulpa de ananas sa o taiem in bucati mici.
5. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie. Cand se incinge uleiul, punem oul batut sa se caleasca, apoi scoatem omleta intr-un castronas.

6. Turnam din nou putin ulei in tigaie. Punem boabele de mazare, cubuletele de morcov si ceapa la prajit, cateva minute.
7. Punem orezul in tigaie. Apasam cu lopatica orezul pentru ca acesta sa se separe bob cu bob si omogenizam ingredientele.

8. Adaugam cubuletele de sunca si amestecam bine.
9. Punem bucatile de ananas si omleta. Se sareaza si se amesteca bine. Inchidem focul si umplem coaja de ananas cu orezul calit. Acum este gata. Avem orez calit cu ananas, delicios si frumos.

Sfaturi:
1. Gustul dulce-acrisor al ananasului face acest preparat apetisant si gustos. Daca eliminam ananasul, avem orez Yangzhou. Combinatia orezului prajit poate fi decisa dupa voie, potrivit gustului.
2. Indiferent de tipul de orez pus la prajit acesta trebuie sa fie fiert cu o zi inainte. Orezul proaspat fiert este foarte umed si nu este potrivit pentru calire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia