Musuroi de orez pe pat de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musuroi de orez pe pat de vinete

Ingrediente

  • 100g orez
  • 2 linguri de samantana
  • 150g cascaval taiat felii
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 ardei taiat marunt
  • 1 cabanos sau un alt salam taiat marunt
  • 1 vanata
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel, sare , piper, curry

Mod de preparare

Preparare:

Taiem vanata in felii mai groase, le presaram cu sare si le lasam 20-30min.deoparte sa se scurga. Stergem apoi vinetele cu un servetel de hartie, le trecem prin faina si le prajim putin in ulei. Le scoatem pe servetele absorbante ,pentru a elimina surplusul de ulei.

Fierbem orezul in 400ml supa de legume, adaugam la sfarsit si praful de curry. Calim ceapa ,ardeiul si cabanosul foarte putin, adaugam si verdeata, apoi amestecam cu orezul si smantana. Potrivim de sare si piper.

Asezam feliile de vinete intr-o tava tapetata cu pesmet, punem pe fiecare din compozitia de orez si cate o felie de cascaval.
Acoperim cu o folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor pentru 15-20 min. dupa care scoatem folia si mai dam la cuptor pentru 5-10 min, sa se gratineze.
Se pot servi ca fel principal insotite de o salata, sau pote fi si garnitura la friptura.

Acest titlu vine din partea sotului meu , care atunci cand le-a vazut in farfurie a spus zambind: - ai facut musuroaie de orez ??!!...si asa i-a ramas numele(denumirea)….

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia