Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor. Asezonam cu sare si piper. Cand se schimba carnea la culoare, adaugam prazul rondele si lasam la calit, apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat. Dupa ce se calesc cateva minute, adaugam vinul. Dupa ce se evapora vinul,adaugam patrunjelul si amestecam, apoi punem lecio. Presaram oregano si potrivim gustul de sare si piper. Adaugam semintele de dovleac si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand continuu. Luam tigaie de pe foc si lasam compozitia sa se racoreasca, apoi punem un ou si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat generos de dovlecei rasi, apoi punem compozitia de carne, o nivelam si asezam restul de dovlecei. Sosul il pregatim astfel: tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam lecio, potrivim gustul de sare si piper si lasam cateva minute pe foc. Turnam sosul peste ultimul strat de dovlecei, presaram busuioc si dam la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Servim cu iaurt. Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii