Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa

Postat pe: 23-01-2017
(0)

Ingrediente

1 kg dovlecei
400 g carne tocata porc
200 g ciuperci (eu am avut conservate in sare)
2 fire praz
5 catei usturoi
200 g lecio
1 cescuta vin rosu
1 ou
1 legatura patrunjel
3 linguri seminte de dovleac
oregano
busuioc
piper
sare
Pentru sos:
1 ceapa mare
400-500 g lecio
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor. Asezonam cu sare si piper. Cand se schimba carnea la culoare, adaugam prazul rondele si lasam la calit, apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat. Dupa ce se calesc cateva minute, adaugam vinul. Dupa ce se evapora vinul,adaugam patrunjelul si amestecam, apoi punem lecio. Presaram oregano si potrivim gustul de sare si piper. Adaugam semintele de dovleac si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand continuu. Luam tigaie de pe foc si lasam compozitia sa se racoreasca, apoi punem un ou si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat generos de dovlecei rasi, apoi punem compozitia de carne, o nivelam si asezam restul de dovlecei. Sosul il pregatim astfel: tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam lecio, potrivim gustul de sare si piper si lasam cateva minute pe foc. Turnam sosul peste ultimul strat de dovlecei, presaram busuioc si dam la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Servim cu iaurt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Musaca de dovlecei cu sos de lecio si ceapa