Musaca de Cartofi cu Carne de Pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi cu Carne de Pui

Ingrediente

  • 300 g carne tocata pui
  • 5 cartofi
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • un pahar de vin rosu
  • 2 linguri cascaval
  • o lingura faina
  • un pahar lapte
  • bulion sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare asa in coaja dar nu- i fierbem mult, cam un sfert de ora dupa ce da apa in clocot, apoi pregatim sosul cu carne in felul urmator: tocam ceapa si usturoiul marunt, ii punem la calit in putin ulei de masline, adaugam carnea amestecam pana carnea devina alba, sa nu mai fie rozalie apoi adaugam vinul si bulionul, asezonam cu sare, piper si oregano si lasam 20 minute pe foc.

Intre timp pregatim sosul bechamel astfel:
Punem la prajit o lingura cu faina in doua linguri cu unt sau amestecam faina cu laptele si adaugam in untul incins amestecand incontinuu pana se incorporeaza si sa nu faca cocoloas. Se pune putina sare apoi luam de pe aragaz si punem cascavalul ras.

Intr-un vas rezistent la caldura si uns cu unt sau cu ulei e masline asezam cartofii taiati rondele pe peretii si fundul vasului, punem sosul cu carne pregatit apoi punem alt rand de cartofi si deasupra turnam sosul bechamel.
Se introduce la cuptor pana prinde o crusta aurie. Se poate servi cu ketchup sau cu smantana dupa preferinta.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie