Se spala carnea, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, sa o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnea tocata in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa framante carnea 10 minute. Aici, mi-am facut o alta "dambla", am oprit putina carne din cea tocata pentru a incerca si niste mititei cu influente arabesti.
Am adaugat condimentele sare si piper proaspat macinat, paprika, cimbru si bicarbonat. Am pornit robotul si am lasat sa framante alte 10 minute. Din cand in cand opream si curatam marginile cu o spatula. Am turnat cate putina apa calada, in timp ce robotul framanta mititeii, iar cand au ajuns loa culoarea, gustul si consistenta dorita, am oprit din framantat. In total, mititeii au fost framantati in jur de 30 minute. Am pus carnea intr-un bol, am presat-o putin sa nu ramana goluri de aer si am invelit-o bine in folie alimentara. Am lasat carnea la frigider o zi si jumatate, apoi cu mainile umede le-am dat forma de mititei si i-am prajit pe gratar la foc de lemne. Se servesc calzi cu mustarul preferat. Sa va fie de folos!!
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii