Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale, cu apa si condimentele enumerate mai sus, aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert, se strecoara.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot, se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan, daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade C, pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.
Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii