Mancarica de linte cu ciolan

Postat pe: 24-01-2017
(0)

Ingrediente

1 ciolan de porc de marime medie
condimente cu care veti fierbe ciolanul:
6 boabe de piper
4 boabe de ienibahar
2 frunze de cimbru
250-300 gr linte verde
2 ulei de masline
1 praz de marime medie
2 ardei grasi copti (congelati am avut eu)
sare si piper dupa gust
1 ardei iute
1 lingurita seminte de chimen

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

4 portii
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale, cu apa si condimentele enumerate mai sus, aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert, se strecoara.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot, se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan, daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade C, pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.
Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

daca alegeti varianta de a face mancarea direct pe flacara aragazului, reduceti timpul de fierbere

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancarica de linte cu ciolan