Lasagna cu foi de clatite

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu foi de clatite

Ingrediente

  • Pentru asamblare
  • - mozzarella;
  • Sos bolognese
  • - 500 g carne tocată (eu am folosit porc)
  • - 2 morcovi mari;
  • - 3 cepe mari;
  • - o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult)
  • - 700 ml pastă de tomate;
  • - 4-5 căței de usturoi;
  • - cimbru;
  • - 200 ml apă;
  • Sos bechamel
  • - 700 ml lapte;
  • -50 g unt;
  • - 200 g făină;
  • - nucșoară;
  • - piper;
  • Foi de clătite
  • - 4 ouă;
  • - sare;
  • - 500 ml lapte;
  • - aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)
  • - piper;
  • - sare;
  • - sare;

Mod de preparare

Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;
- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;
- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;
- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;
- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;
- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;
- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;
- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;
- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;
-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;
- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;
- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;
- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;
- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.
- La servire eu am adăugat pesto;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura