Lasagna cu foi de clatite

Postat pe: 27-10-2016
(0)

Ingrediente

Pentru asamblare
mozzarella
Sos bolognese
500 g carne tocată (eu am folosit porc)
2 morcovi mari
3 cepe mari
o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult)
700 ml pastă de tomate
4-5 căței de usturoi
cimbru
200 ml apă
Sos bechamel
700 ml lapte
50 g unt
200 g făină
nucșoară
piper
Foi de clătite
4 ouă
sare
500 ml lapte
aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)
piper
sare
sare

Mod de preparare

PREGĂTIRE

45min

GĂTIRE

40min

PORȚII

6 portii
Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;
- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;
- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;
- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;
- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;
- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;
- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;
- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;
- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;
-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;
- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;
- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;
- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;
- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.
- La servire eu am adăugat pesto;
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagna cu foi de clatite