Lasagna cu foi de clatite

Postat pe: 27-10-2016
(0)

Ingrediente

Pentru asamblare
mozzarella
Sos bolognese
500 g carne tocată (eu am folosit porc)
2 morcovi mari
3 cepe mari
o lingură ulei (dacă folosiți carne de vită, puteți pune mai mult)
700 ml pastă de tomate
4-5 căței de usturoi
cimbru
200 ml apă
Sos bechamel
700 ml lapte
50 g unt
200 g făină
nucșoară
piper
Foi de clătite
4 ouă
sare
500 ml lapte
aprox. 250 g făină (în funcție de cât de groase doriți să fie foile)
piper
sare
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Sos bolognese

- Se curăță legumele și se toacă mărunt;
- Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă;
- Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare;
- Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust;
- Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros;

Foile de clătite

- Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase;
- Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci;
- Se gătesc precum clătitele, în tigaie;

Sosul bechamel

- Se topește untul;
- Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat;
- Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet;
-Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă;

Asamblare

- Se tapetează o tavă cu unt;
- Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă;
- Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă;
- Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite;
- Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella.

- Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele.
- La servire eu am adăugat pesto;
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagna cu foi de clatite" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagna cu foi de clatite