Se incinge un pic de ulei, se taie o ceapa marunt, se caleste si apoi se adauga orezul, amestecam 2 minute si adaugam o ceasca de apa. Saram si piperam dupa gust, apoi lasam sa scada tot lichidul, acoperind vasul cu un capac. Cand orezul este umflat, se asaza in straturi potrivite in forme de timbale.
Se fierbe morcovul curatat, in apa cu sare si un strop de ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se face un puire fin sau se taie rondele subtiri care se vor adauga peste orez, in straturi uniforme.
Spanacul se opareste, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi se trage la tigaie cu un pic de ceapa taiata marunt, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit presaram si un pic de marar verde. Asezam in straturi subtiri peste morcov.
Incingem un pic de ulei si prajim ficatei, intai inabusit, cu tigaia acoperita si apoi ii rumenim bine. In uleiul ramas calim o ceapa taiata julien si galbiorii scursi. Lasam sa se caleasca cca 5 minute. Asezam uniform peste straturile de spanac. Lasam in forma cca. o ora, apoi scoatem preparatele cu grija si servim cu ficateii asezati deasupra fiecarei portii.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii