Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov

Ingrediente

  • Pentru friptura în foi de varză :
  • 6 bucăți ceafă de porc fără os
  • Câțiva căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • Foi de dafin
  • Cimbru și marar uscat
  • Ulei
  • Apă
  • Sare, piper
  • Mix de condimente pentru carne
  • 200 de ml vin alb sec
  • Suc de roșii
  • 1 varză murata
  • Câteva felii de jambon afumat
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mov
  • Unt
  • ulei
  • Sare
  • piper
  • Rozmarin uscat
  • Parmezan ras
  • Sare, piper
  • Sare, piper

Mod de preparare

Mai întâi pregătim carnea. O condimentam, o asezam într-o tavă cu 100 ml vin, 100 ml apă, ceapa tăiată solzisori, usturoiul decojit , feliat, cimbru uscat, foi de dafin, ulei , asezonam.
O acoperim și o lasam la cuptor 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, pregătim foile de varza.
Carnea, odată gatita, o feliem în două pe lungime sau pe lățime, o împachetam în foi de varză murata.
Pachetelele cu carne le așezăm într-o oală potrivită unsa cu ulei, turnam peste ea compoziția în care a fiert, înca 100 ml de vin, puțin suc de roșii, punem felii de jambon și marar uscat, cimbru uscat, apoi coacem compoziția la cuptor, la 190 de grade Celsius, o oră și 20 de minute.
Se poate servi simplu, cu puțină smantana sau cu garnitura de cartofi.
Cartofii mov i-am fiert în coajă, cca. 20 de minute, i-am decojit, apoi i-am strivit manual și i-am călit în unt, am asezonat și am ras parmezan la servire.
A fost o mâncare foarte bună, rețetele sunt proprii!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)