Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov

Postat pe: 15-01-2018
(0)

Ingrediente

Pentru friptura în foi de varză :
6 bucăți ceafă de porc fără os
Câțiva căței de usturoi
1 ceapă
Foi de dafin
Cimbru și marar uscat
Ulei
Apă
Sare, piper
Mix de condimente pentru carne
200 de ml vin alb sec
Suc de roșii
1 varză murata
Câteva felii de jambon afumat
Pentru cartofi:
1 kg cartofi mov
Unt
ulei
Sare
piper
Rozmarin uscat
Parmezan ras
Sare, piper
Sare, piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:10min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Mai întâi pregătim carnea. O condimentam, o asezam într-o tavă cu 100 ml vin, 100 ml apă, ceapa tăiată solzisori, usturoiul decojit , feliat, cimbru uscat, foi de dafin, ulei , asezonam.
O acoperim și o lasam la cuptor 50 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, pregătim foile de varza.
Carnea, odată gatita, o feliem în două pe lungime sau pe lățime, o împachetam în foi de varză murata.
Pachetelele cu carne le așezăm într-o oală potrivită unsa cu ulei, turnam peste ea compoziția în care a fiert, înca 100 ml de vin, puțin suc de roșii, punem felii de jambon și marar uscat, cimbru uscat, apoi coacem compoziția la cuptor, la 190 de grade Celsius, o oră și 20 de minute.
Se poate servi simplu, cu puțină smantana sau cu garnitura de cartofi.
Cartofii mov i-am fiert în coajă, cca. 20 de minute, i-am decojit, apoi i-am strivit manual și i-am călit în unt, am asezonat și am ras parmezan la servire.
A fost o mâncare foarte bună, rețetele sunt proprii!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de porc in foi de varza murata, cu cartofi mov