Reteta este o adaptare pt 2 persoane a traditionalei "Fish and chips" englezesti, mai rapida si ceva mai dietetica dar la fel de buna.
Intr-o tava se pune o foaie de pergament si in jumatate de tava se pun cartofi taiati pai (eu am folosit cu succes congelati), in cealalta jumatate 2 fileuri de peste alb invelite fiecare in pergament si presarate cu sare si putin ulei. Atat cartofii cit si fileurile de pangasius pot fi puse in tava nedecongelate.Se pune tava in cuptor.
apoi va apucati de sos:
Se piseaza usturoiul intr-o cana cu sare si cimbru, cind s-au omogenizat, se adauga otetul (eu am folosit balsamic dar nu e obligatoriu) si apoi maioneza.
Daca fileurile sint congelate ele vor lasa cam 50% din volumul lor apa, asha ca la fiecare 5-7 minute scoateti tava din cuptor apucati usurel file-urile invelite in pergament, scurgeti apa rezultata din decongelarea lor si rascoliti cartofii ca sa se coaca uniform (cam de 3 ori trebuie repetat) avand grija ca fileurile sa aibe mereu un pic de ulei pe ele si sare (se adauga de fiecare data cind le scurgeti un strop de ulei + sare)
in aprox 20 de minute vor fi gata simultan cartofii si pestele,
se serveste cu sos si niscai bere rece ;-)
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii