Am taiat cirnatii in jumatati, curatat cartofii, morcovii si ceapa si totul a fost taiat in rondele, cartofii mai grosi si ceapa cit mai subtire.
Am pus in tigaie la prajit cu foarte putin ulei cirnatii si pancetta. Cind s-au rumenit i-am scos si am pus ceapa cu putina apa (1 lingura) si am lasat-o sa se inabuse putin cu capacul pus. Dupa 1 minut am adaugat cartofii, morcovii si cirnatii cu sunculita, putina sare si am varsat apa cit nivelul cartofilor. Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic.
Cind cartofii erau aproape fierti (10-15 minute depinde de soiul cartofilor), am ridicat capacul si am lasat sa termine de fiert descoperit tot la foc mic.
Verificati de sare si adaugati piper.
Serviti in farfurie adinca.
Nota:
Daca foloseam bacon bucata mai groasa sau/si cirnati de porc, acestia trebuiau fierti mai intii si aceasta apa (supa de carne) era folosita la cartofi.
Cum zice wiki(pedia):
Dublin coddle este o mincare irlandeza pregatita cu cirnati (de porc), sunculita/bacon taiat marunt, felii de cartof si ceapa. In unele retete traditionale se adauga si orz eu nu am gasit nicio reteta cu orz dar am gasit foarte multe retete cu morcov =)) care culmea zice wiki ca nu este adaugat in reteta traditionala... Mie morcovul imi place, cautind pe google dupa Dublin coddle in imagini e plin de poze in care troneaza morcovii in farfurie ... deci cine vrea pune si cine nu vrea nu-i pune. La fel in anumite retete traditionale se adauga si putina bere Guiness
Coddle este asociat cu orasul Dublin, era una dintre mincarurile preferata ale lui Jonathan Swift (cel care a scris Calatoriile lui Gulliver) si se vorbeste despre acest fel de mincare in cartile lui James Joyce.
Este o mincare pentru zilele friguroase de iarna, ieftin si rapid.
Numele vine de la verbul to coddle = a rasfata care insa inseamna si a fierbe incet inabusit. Care la rindul sau deriva din substantivul caudle si care inseamna o bautura calda servita bolnavilor.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii