Creierul se curata de pielite, si se pune la fiert in apa cu sare si cu putin otet (cca . 1/2 ling.) aproximativ 10 minute. Se scoate apoi din apa ,se lasa la racit si la scurs si se taie marunt.
Ceapa se taie marunt si se caleste pe unt cateva minute si se adauga apoi creierul taiat lasandu-l inca 2 minute pe foc se sareaza dupa gust.
Se unge un vas cu putin rama si compozitia de mai sus o asezam in vas si punem deasupra smantana si apoi cascavalul ras. Se da totul la cuptor ptr 15 minute. (cuptorul se incalzeste inainte).
Se poate servi cu cuburi de paine prajite in putin unt ,in care zdrobim 1 catel de usturoi si codimentam cu sare. Se poate adauga pe farfurie si un surplus de smantana sau chiar si un sos cu hrean.
PS. De obicei fac acest fel ,cand pregatesc creier pane , si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii