Mai strecor un creier aici:?
Un fel de ceva pe care l-am inventat eu si care este deosebit de fin. Un fel de mancare inspirat de vesnicele budinci englezesti - cu peste mai ales ... Am vazut de multe ori cum fac ei acele budinci gustoase dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa inventez eu una.
Avand creier in stoc am gandit o 'budinca'
Deci: creier blansat, lapte, smantana de frisca, smantana fermentata, cubulete de franzela si condimente.
Punem laptele la fiert cu o frunza de dafin, o jumatate de ceapa, o crenguta de cimbru si cateva boabe de piper dulce. Lasam sa infuzeze aromele.
Sa va ganditi asa: la 100 gr. creier puneti tot atata compozitie de: lapte (infuzat), smantana fermentata si smantana de frisca - deci cam 30 de gr. din fiecare. Eu nu masor, le cam iau dupa ochi, dar de data asta am masurat - chiar daca stiu ca nimeni nu va face reteta - din respect pentru site.
Puneti intr-un bol si amestecati smantana, smantana de frisca si oul pana la omogenizare. Inmuiati cuburelele de franzela in laptele infuzat si strecurat si adaugati-le in bol. Amestecati cu grija si adaugati creierul blansat. Lasati la odihnit pana ungeti cateva pahare cu unt.
Impartiti compozitia in paharele unse si puneti la cuptor, intr-o tava cu apa fierbinte (sau in vasul sub presiune) pentru o jumatate de ora.
In acest timp pregatiti o vinegreta din ulei, otet, zahar, sare in care sa vestejiti frunze de salata si felii de rosie. Scoateti din cuptor'budinca si asezati-o pe un pat de salata. Picurati deasupra sos brun spaniol.
Nu mai zic pofta buna ... zic sa va faceti curaj! Habar n-aveti ce pierdeti:))
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrimele pariziene pe care le fac sunt cu brânză dulce, pentru că aceasta este umplutura care place mai mult, la modul...
Desert pariziene cu branza dulceCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii