Creier - Budinca de Creier cu Sos Brun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Creier - Budinca de Creier cu Sos Brun

Ingrediente

  • Creier
  • Lapte
  • Smantana fermentata
  • Smantana de frisca
  • Franzela
  • Piper dulce
  • Dafin
  • Ceapa
  • Salata
  • Rosii
  • Otet
  • ulei
  • sare
  • zahar
  • Sos brun

Mod de preparare

Mai strecor un creier aici:?

Un fel de ceva pe care l-am inventat eu si care este deosebit de fin. Un fel de mancare inspirat de vesnicele budinci englezesti - cu peste mai ales ... Am vazut de multe ori cum fac ei acele budinci gustoase dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa inventez eu una.

Avand creier in stoc am gandit o 'budinca'
Deci: creier blansat, lapte, smantana de frisca, smantana fermentata, cubulete de franzela si condimente.

Punem laptele la fiert cu o frunza de dafin, o jumatate de ceapa, o crenguta de cimbru si cateva boabe de piper dulce. Lasam sa infuzeze aromele.

Sa va ganditi asa: la 100 gr. creier puneti tot atata compozitie de: lapte (infuzat), smantana fermentata si smantana de frisca - deci cam 30 de gr. din fiecare. Eu nu masor, le cam iau dupa ochi, dar de data asta am masurat - chiar daca stiu ca nimeni nu va face reteta - din respect pentru site.

Puneti intr-un bol si amestecati smantana, smantana de frisca si oul pana la omogenizare. Inmuiati cuburelele de franzela in laptele infuzat si strecurat si adaugati-le in bol. Amestecati cu grija si adaugati creierul blansat. Lasati la odihnit pana ungeti cateva pahare cu unt.

Impartiti compozitia in paharele unse si puneti la cuptor, intr-o tava cu apa fierbinte (sau in vasul sub presiune) pentru o jumatate de ora.

In acest timp pregatiti o vinegreta din ulei, otet, zahar, sare in care sa vestejiti frunze de salata si felii de rosie. Scoateti din cuptor'budinca si asezati-o pe un pat de salata. Picurati deasupra sos brun spaniol.

Nu mai zic pofta buna ... zic sa va faceti curaj! Habar n-aveti ce pierdeti:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Desert pariziene cu branza dulce
Bucataras.RO

Desert pariziene cu branza dulce

Primele pariziene pe care le fac sunt cu brânză dulce, pentru că aceasta este umplutura care place mai mult, la modul...

Desert pariziene cu branza dulce
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala