Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Postat pe: 09-02-2019
(0)

Ingrediente

5 cotlete de porc ,taiate de cca 1 cm grosime,
400 g amestec de legume congelate,
200 g kaizer,un ardei rosu,
o ceapa rosie,
marar verde,
un ou,
ulei de masline,
sare piper,amestec de legume deshidratate,
amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin),
boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia),
3-4 catei de usturoi,
2-3 frunze de dafin,
un paharel de vin alb,sec,
10 scobitori de bambus

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

5 portii
1.Cotletele se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara ,cate o taietura ,pe mijlocul laturii cu carne,fara a taia lateralele cotletelor,taietura dusa cu grija pana la partea de jos,fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2.Se curata, ceapa se taie marunt,Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi ,se feliaza,kaizerul se taie in bucatele mai groase(cca 1 cm).
Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic,la inceput kaizerul apoi ceapa si ardeiul,se inabusa bine acoperite cu un capac ,dar intai se sareaza si pipereaza,se condimenteaza dupa gust.Dupa ce scade tot lichidul lasat ,dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt.
3,Cu ajutorul unei linguri,umplem fiecare cotlet in parte apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori.
Le asezam unul langa altul in tava mai inalta,le stropim cu ulei de masine,deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt,legumele deshidratate,condimentele uscate,boiaua,sare,piper,adaugam vinul si completam cu apa pana aproate de capetele cotletelor.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor,cca 30-40 minute,luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au rumenit,mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava,indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez.Daca le lasam sa se raceasca ,le feliem si putem servi ca si aperitiv
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer ...