Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Ingrediente

  • -300 g faina;
  • -4 oua;
  • -sare;
  • -150 g spanac;
  • -2 cepe;
  • -50 g unt;
  • -200 g ricotta;
  • -50 g sunca afumata, taiata cuburi;
  • -piper;
  • -1 lingura patrunjel tocat;
  • -250 g ciuperci champignon;
  • -1,5 l supa clara;
  • -2 lingurite faina;
  • -150 ml smantana;
  • -nucsoara;
  • -2 cepe rosii;
  • -4 felii sunca uscata

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, 3 oua, cca 3 linguri apa si sare.
Se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea 20 minute, la temperatura camerei.
Spanacul, curatat si bine spalat, se oparaste in apa cu sare circa 1 minut. Se trece prin jet de apa rece, se scurge si se toaca. Se poate folosi si spanac congelat.

In 20 g unt incins se caleste 1 ceapa si sunca afumata, taiata cuburi. Se adauga spanacul, se caleste si el cateva minute(aproximativ 3 minute, amestecand mereu), apoi se lasa la racit.

Separat, se amesteca ricotta cu 1 ou, spanac, patrunjel tocat, sare si piper.
Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se portioneaza in fasii late de 5 cm. La intervale de 5 cm se aseaza cate o lingurita de umplutura cu spanac. Marginile si spatiile dintre umpluturi se ung cu apa. Se aseaza deasupra a doua foaie de aluat si se preseaza, ca sa se lipeasca aluatul.

Eu am intins foi late de 10 cm, am pus umplutura la mijlocul foi si am suprapus foaia, pana la margini. Cu putina rabdare, puteti sa faceti coltunasii cu dimensiuni mult mai mici, avand astfel un aspect deosebit de placut.

Se taie cu rotita de coltunasi(5x5) si se lasa sa se usuce putin, pe un servet curat. Se da in clocot 1 l supa in care se fierb coltunasii, cca 10 minute, apoi se pun la scurs si se pastreaza la cald.

Intre timp, ciupercile se taie felii si se toaca marunt 1 ceapa, care se calesc in 20 g unt. Se pudreaza cu faina, se amesteca si se caleste in continuare, 1 min, amestecand. Se toarna restul de supa, se da in clocot, lasandu-se sa fiarba la foc moderat, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga smantana, sare, piper si nucsoara, se omogenizeaza si se ia imediat de pe foc. Se pastreaza la cald.

Separat, in 10 g unt se prajeste putin sunca feliata si ceapa rosie, taiata rondele. Coltunasii se servesc calzi, cu sos de ciuperci, presarati cu ceapa rosie si felii de sunca prajita.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Afumatura la untura
4
Piftie sau Racituri
5
Parteneri
Biscuiti Spritati
Bucataras.RO

Biscuiti Spritati

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit...

Biscuiti Spritati
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti