Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Ingrediente

  • -300 g faina;
  • -4 oua;
  • -sare;
  • -150 g spanac;
  • -2 cepe;
  • -50 g unt;
  • -200 g ricotta;
  • -50 g sunca afumata, taiata cuburi;
  • -piper;
  • -1 lingura patrunjel tocat;
  • -250 g ciuperci champignon;
  • -1,5 l supa clara;
  • -2 lingurite faina;
  • -150 ml smantana;
  • -nucsoara;
  • -2 cepe rosii;
  • -4 felii sunca uscata

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, 3 oua, cca 3 linguri apa si sare.
Se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea 20 minute, la temperatura camerei.
Spanacul, curatat si bine spalat, se oparaste in apa cu sare circa 1 minut. Se trece prin jet de apa rece, se scurge si se toaca. Se poate folosi si spanac congelat.

In 20 g unt incins se caleste 1 ceapa si sunca afumata, taiata cuburi. Se adauga spanacul, se caleste si el cateva minute(aproximativ 3 minute, amestecand mereu), apoi se lasa la racit.

Separat, se amesteca ricotta cu 1 ou, spanac, patrunjel tocat, sare si piper.
Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se portioneaza in fasii late de 5 cm. La intervale de 5 cm se aseaza cate o lingurita de umplutura cu spanac. Marginile si spatiile dintre umpluturi se ung cu apa. Se aseaza deasupra a doua foaie de aluat si se preseaza, ca sa se lipeasca aluatul.

Eu am intins foi late de 10 cm, am pus umplutura la mijlocul foi si am suprapus foaia, pana la margini. Cu putina rabdare, puteti sa faceti coltunasii cu dimensiuni mult mai mici, avand astfel un aspect deosebit de placut.

Se taie cu rotita de coltunasi(5x5) si se lasa sa se usuce putin, pe un servet curat. Se da in clocot 1 l supa in care se fierb coltunasii, cca 10 minute, apoi se pun la scurs si se pastreaza la cald.

Intre timp, ciupercile se taie felii si se toaca marunt 1 ceapa, care se calesc in 20 g unt. Se pudreaza cu faina, se amesteca si se caleste in continuare, 1 min, amestecand. Se toarna restul de supa, se da in clocot, lasandu-se sa fiarba la foc moderat, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga smantana, sare, piper si nucsoara, se omogenizeaza si se ia imediat de pe foc. Se pastreaza la cald.

Separat, in 10 g unt se prajeste putin sunca feliata si ceapa rosie, taiata rondele. Coltunasii se servesc calzi, cu sos de ciuperci, presarati cu ceapa rosie si felii de sunca prajita.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Cum se fac ouale posate
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia