Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coltunasi cu Ricotta si Spanac, cu Sos de Ciuperci si Sunca

Ingrediente

  • -300 g faina;
  • -4 oua;
  • -sare;
  • -150 g spanac;
  • -2 cepe;
  • -50 g unt;
  • -200 g ricotta;
  • -50 g sunca afumata, taiata cuburi;
  • -piper;
  • -1 lingura patrunjel tocat;
  • -250 g ciuperci champignon;
  • -1,5 l supa clara;
  • -2 lingurite faina;
  • -150 ml smantana;
  • -nucsoara;
  • -2 cepe rosii;
  • -4 felii sunca uscata

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, 3 oua, cca 3 linguri apa si sare.
Se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea 20 minute, la temperatura camerei.
Spanacul, curatat si bine spalat, se oparaste in apa cu sare circa 1 minut. Se trece prin jet de apa rece, se scurge si se toaca. Se poate folosi si spanac congelat.

In 20 g unt incins se caleste 1 ceapa si sunca afumata, taiata cuburi. Se adauga spanacul, se caleste si el cateva minute(aproximativ 3 minute, amestecand mereu), apoi se lasa la racit.

Separat, se amesteca ricotta cu 1 ou, spanac, patrunjel tocat, sare si piper.
Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se portioneaza in fasii late de 5 cm. La intervale de 5 cm se aseaza cate o lingurita de umplutura cu spanac. Marginile si spatiile dintre umpluturi se ung cu apa. Se aseaza deasupra a doua foaie de aluat si se preseaza, ca sa se lipeasca aluatul.

Eu am intins foi late de 10 cm, am pus umplutura la mijlocul foi si am suprapus foaia, pana la margini. Cu putina rabdare, puteti sa faceti coltunasii cu dimensiuni mult mai mici, avand astfel un aspect deosebit de placut.

Se taie cu rotita de coltunasi(5x5) si se lasa sa se usuce putin, pe un servet curat. Se da in clocot 1 l supa in care se fierb coltunasii, cca 10 minute, apoi se pun la scurs si se pastreaza la cald.

Intre timp, ciupercile se taie felii si se toaca marunt 1 ceapa, care se calesc in 20 g unt. Se pudreaza cu faina, se amesteca si se caleste in continuare, 1 min, amestecand. Se toarna restul de supa, se da in clocot, lasandu-se sa fiarba la foc moderat, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga smantana, sare, piper si nucsoara, se omogenizeaza si se ia imediat de pe foc. Se pastreaza la cald.

Separat, in 10 g unt se prajeste putin sunca feliata si ceapa rosie, taiata rondele. Coltunasii se servesc calzi, cu sos de ciuperci, presarati cu ceapa rosie si felii de sunca prajita.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere