Ciulama de Iepure la Ceaun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iepure-2 buc
  • Ceapa-3 buc
  • Morcov-3 buc
  • Telina-1 buc
  • Patrunjel radacina-2 buc
  • Ciuperci proaspete-1 kg
  • Masline verzi rondele
  • Vin alb-500 ml
  • Ulei-300 ml
  • Unt-200 g
  • Faina-4 linguri
  • Lapte-1 l
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • Usturoi-2-3 catei
  • Frunze patrunjel
  • Rozmarin

Mod de preparare

ETAPA 1:
Se taie iepurele si se portioneaza in bucati potrivite. In ceaun se incinge uleiul si se pun bucatile de iepure impreuna cu ceapa si usturoiul la prajit timp de aproximativ 10 minute. Se rade morcovul, telina, patrunjelul pe razatoarea mare si se introduc in ceaun. Se calesc un pic cu ceapa si iepurele dupa care se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca timp de 2 minute.

Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert pana se fierbe carnea. Spre final se adauga ciupercile taiate felii, impreuna cu maslinele si se asezoneaza cu sare, piper, vegeta, rozmarin si frunze de parunjel.

ETAPA 2
Se pune untul la topit intr-o cratita si se aduga faina pana se incorporeaza. Se adauga cate putin lapte fiert si se amesteca ca la maioneza pana se incorporeaza tot laptele. Sosul rezultat se adauga in ceaun putin cate putin, amestecandu-se permanent. Se mai da un clocot si se serveste cald cu mamaliguta.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute