În fiecare vară, mă concentrez pe un anume fruct și de data asta, am ales ciresele care, surprinzator, merg foarte bine și alături de un preparat sarat... carnea de porc...
Pentru ceafa de porc, strivim piperul cu sarea și uleiul intr-un mojar, ungem bine cu ele ceafa, apoi adaugam restul condimentelor , 250 de ml apă și o lăsăm 3 ore la rece.
Încingem cuptorul la 220 de grade Celsius, așezăm ceafa intr-o tavă cu marinata, o coacem 20 de minute, dăm cuptorul la 200 de grade Celsius, o mai coacem circa 50 de minute, având grijă să mai completăm cu apă daca e cazul sau să o mai întoarcem de pe o parte pe alta.
Cu 30 de minute inainte sa fie gata, adaugam ciresele si untul, încă puțină apă, apoi o scoatem din cuptor.
Sosul rezultat îl reincalzim împreună cu amidonul în alt vas , până se îngroașă, prin fierbere, cca. 5 minute. Il asezonam.
Cartofii se condimenteaza cu sare, piper, ierburi uscate, ulei de măsline, se coc pe o tavă încăpătoare cca. 45 de minute, la 230 de grade Celsius.
Se servesc împreună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii