Ceafa de porc cu sos de cirese si cartofi copti

Portii
4
Timp pregatire
200 minute
Timp coacere
125 minute
Complexitate
medie
Ceafa de porc cu sos de cirese si cartofi copti

Ingrediente

  • 700 de grame ceafă de porc
  • 2 lingurițe piper negru
  • 2 lingurițe sare de mare
  • 1 lingura ulei
  • 2 căței de usturoi feliati subtire
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2 stelute de anason
  • 1 linguriță de ghimbir macinat
  • 2 linguri de peltea de coacaze
  • 2 linguri de sos de peste
  • 2 linguri de sos de soia, continut scazut de sare
  • 2 linguri de oțet din vin de orez
  • 500 de ml apă
  • 300 de grame cireșe fără samburi
  • 1 lingura de amidon
  • 100 de grame unt
  • 1 kg cartofi noi albi curățati, feliati bucăți mai mici
  • Sare
  • ulei
  • ierburi uscate sau proaspete, după gust

Mod de preparare

În fiecare vară, mă concentrez pe un anume fruct și de data asta, am ales ciresele care, surprinzator, merg foarte bine și alături de un preparat sarat... carnea de porc...
Pentru ceafa de porc, strivim piperul cu sarea și uleiul intr-un mojar, ungem bine cu ele ceafa, apoi adaugam restul condimentelor , 250 de ml apă și o lăsăm 3 ore la rece.
Încingem cuptorul la 220 de grade Celsius, așezăm ceafa intr-o tavă cu marinata, o coacem 20 de minute, dăm cuptorul la 200 de grade Celsius, o mai coacem circa 50 de minute, având grijă să mai completăm cu apă daca e cazul sau să o mai întoarcem de pe o parte pe alta.
Cu 30 de minute inainte sa fie gata, adaugam ciresele si untul, încă puțină apă, apoi o scoatem din cuptor.
Sosul rezultat îl reincalzim împreună cu amidonul în alt vas , până se îngroașă, prin fierbere, cca. 5 minute. Il asezonam.
Cartofii se condimenteaza cu sare, piper, ierburi uscate, ulei de măsline, se coc pe o tavă încăpătoare cca. 45 de minute, la 230 de grade Celsius.
Se servesc împreună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Chec pufos
5
Romania

Chec pufos

Chec pufos