În fiecare vară, mă concentrez pe un anume fruct și de data asta, am ales ciresele care, surprinzator, merg foarte bine și alături de un preparat sarat... carnea de porc...
Pentru ceafa de porc, strivim piperul cu sarea și uleiul intr-un mojar, ungem bine cu ele ceafa, apoi adaugam restul condimentelor , 250 de ml apă și o lăsăm 3 ore la rece.
Încingem cuptorul la 220 de grade Celsius, așezăm ceafa intr-o tavă cu marinata, o coacem 20 de minute, dăm cuptorul la 200 de grade Celsius, o mai coacem circa 50 de minute, având grijă să mai completăm cu apă daca e cazul sau să o mai întoarcem de pe o parte pe alta.
Cu 30 de minute inainte sa fie gata, adaugam ciresele si untul, încă puțină apă, apoi o scoatem din cuptor.
Sosul rezultat îl reincalzim împreună cu amidonul în alt vas , până se îngroașă, prin fierbere, cca. 5 minute. Il asezonam.
Cartofii se condimenteaza cu sare, piper, ierburi uscate, ulei de măsline, se coc pe o tavă încăpătoare cca. 45 de minute, la 230 de grade Celsius.
Se servesc împreună!
Aceste clatite mici si pufoase sunt absolut delicioase. A fost un rasfat total, mai ales ca am adaugat la ele cateva fructe...
Pancakes cu ricota si mandarineRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii