Pregatiti un mujdei din usturoiul frecat cu sare si ulei. Cu cateva ore inainte de a incepe prepararea, asezati intr-un castron bucata intreaga de carnea, ungeti-o pe toate partile cu mujdeiul combinat cu busuioc, apoi turnati deasupra vinul si acoperiti. Lasati la temperatura camerei, intorcand carnea de cateva ori.
Intre timp, curatati legumele, tocati ceapa, verdeata, feliati cartofii si ciupercile. Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie putin. Dati deoparte. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezati un strat de cartofi, sarati si piperati, dupa gust. Puneti in centru bucata de carne intreaga sau sectionata pe mijloc, dar nu pana in partea de jos.
Inconjurati-o cu feliile de ciuperci si turnati ¾ din marinada amestecata cu ceapa calita si presarati cu marar si paprika. Incingeti cuptorul la temperatura maxima timp de 10 min.
Dati vasul termorezistent acoperit cu folie de aluminiu pentru circa 60 min, la foc mic, timp in care, la nevoie, completati cu marinada ramasa. Scoateti folia de aluminiu si dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si frumos rumenita.
Lasati 5 min sa se racoreasca, apoi feliati carnea.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie, cartofi, ciuperci, carne, putin sos si presarati cu patrunjel verde. Puteti alatura o salata de salata verde.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii