Ceafa Marinata si Legume, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ceafa Marinata si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • Marinada
  • -1 capatana mica de usturoi, trecuta prin presa
  • -sare
  • -ulei
  • -1/2 lingurita busuioc
  • -½ l vin alb, sec
  • Altele
  • -1 ceapa potrivita
  • -2- 4 cartofi
  • -4- 6 ciuperci mari
  • -½ legatura marar verde, tocat marunt
  • -1- 1 ½ kg ceafa sau spata (bucata intreaga care are si putina grasime) -paprika dulce, dupa gust
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt
  • -1/4 legatura patrunjel verde, tocat marunt, pentru servire

Mod de preparare

Pregatiti un mujdei din usturoiul frecat cu sare si ulei. Cu cateva ore inainte de a incepe prepararea, asezati intr-un castron bucata intreaga de carnea, ungeti-o pe toate partile cu mujdeiul combinat cu busuioc, apoi turnati deasupra vinul si acoperiti. Lasati la temperatura camerei, intorcand carnea de cateva ori.

Intre timp, curatati legumele, tocati ceapa, verdeata, feliati cartofii si ciupercile. Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie putin. Dati deoparte. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezati un strat de cartofi, sarati si piperati, dupa gust. Puneti in centru bucata de carne intreaga sau sectionata pe mijloc, dar nu pana in partea de jos.

Inconjurati-o cu feliile de ciuperci si turnati ¾ din marinada amestecata cu ceapa calita si presarati cu marar si paprika. Incingeti cuptorul la temperatura maxima timp de 10 min.

Dati vasul termorezistent acoperit cu folie de aluminiu pentru circa 60 min, la foc mic, timp in care, la nevoie, completati cu marinada ramasa. Scoateti folia de aluminiu si dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si frumos rumenita.

Lasati 5 min sa se racoreasca, apoi feliati carnea.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie, cartofi, ciuperci, carne, putin sos si presarati cu patrunjel verde. Puteti alatura o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia