Ceafa Marinata si Legume, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ceafa Marinata si Legume, la Cuptor

Ingrediente

  • Marinada
  • -1 capatana mica de usturoi, trecuta prin presa
  • -sare
  • -ulei
  • -1/2 lingurita busuioc
  • -½ l vin alb, sec
  • Altele
  • -1 ceapa potrivita
  • -2- 4 cartofi
  • -4- 6 ciuperci mari
  • -½ legatura marar verde, tocat marunt
  • -1- 1 ½ kg ceafa sau spata (bucata intreaga care are si putina grasime) -paprika dulce, dupa gust
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt
  • -1/4 legatura patrunjel verde, tocat marunt, pentru servire

Mod de preparare

Pregatiti un mujdei din usturoiul frecat cu sare si ulei. Cu cateva ore inainte de a incepe prepararea, asezati intr-un castron bucata intreaga de carnea, ungeti-o pe toate partile cu mujdeiul combinat cu busuioc, apoi turnati deasupra vinul si acoperiti. Lasati la temperatura camerei, intorcand carnea de cateva ori.

Intre timp, curatati legumele, tocati ceapa, verdeata, feliati cartofii si ciupercile. Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie putin. Dati deoparte. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezati un strat de cartofi, sarati si piperati, dupa gust. Puneti in centru bucata de carne intreaga sau sectionata pe mijloc, dar nu pana in partea de jos.

Inconjurati-o cu feliile de ciuperci si turnati ¾ din marinada amestecata cu ceapa calita si presarati cu marar si paprika. Incingeti cuptorul la temperatura maxima timp de 10 min.

Dati vasul termorezistent acoperit cu folie de aluminiu pentru circa 60 min, la foc mic, timp in care, la nevoie, completati cu marinada ramasa. Scoateti folia de aluminiu si dati din nou la cuptor pentru inca 20- 30 min sau pana ce carnea este facuta si frumos rumenita.

Lasati 5 min sa se racoreasca, apoi feliati carnea.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie, cartofi, ciuperci, carne, putin sos si presarati cu patrunjel verde. Puteti alatura o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Sunca Afumata
4
Aperitive

Sunca Afumata

Sunca Afumata
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
5
Dulciuri

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie este o delicioasa imbinare intre texturi si arome, care te va incanta...

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia