Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
Se feliaza bacon-ul si se asaza peste cartofi, se asaza un rand de felii de branza de vaci inchegata, alt rand de cartofi feliati.
Se pun intr-un vas ouale, smantana, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi, se presara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cand se rumeneste frumos deasupra, este semn ca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie bucati, se serveste cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.
Sa aveti pofta, dragilor!
Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata, plus ca este si foarte buna la gust.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii