Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

Ingrediente

  • -10 cartofi potrivit de mari
  • -1 plic condimente naturale pentru cartofi
  • -400 gr bacon
  • -600 gr branza inchegata de vaca,facuta in casa
  • -5 oua
  • -400 gr cascaval
  • -500 gr smantana 30% grasime
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita maghiran uscat natural 100%

Mod de preparare


Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
Se feliaza bacon-ul si se asaza peste cartofi, se asaza un rand de felii de branza de vaci inchegata, alt rand de cartofi feliati.
Se pun intr-un vas ouale, smantana, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi, se presara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cand se rumeneste frumos deasupra, este semn ca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie bucati, se serveste cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!
Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata, plus ca este si foarte buna la gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola