Incepem prin a pune Gorgonzola la inmuiat in lapte, intr-un castronel punem brinza sfarimata sau taiata cutitul (dupa plac) si varsam atita lapte cit sa o acopere, dar fara sa o scufundam in lapte. Amestecam putin si lasam caci ea in timp se va inmuia si se va topi putin in lapte. Totul la rece, nu puneti pe foc sau la alta sursa de caldura.
Intr-o tigaie (care nu se lipeste) punem uleiul si cind e tigaia incalzita adaugam feliile de carne. In functie de soiul carnii si de modul in care e taiata (mai groasa sau mai subtire) timpul de coacere / frigere va fi mai lung sau mai scurt. Prajim carnea pe ambele parti.
In acest timp spalam dovlecelul, ii taiem capete si il radem pe razatoarea cea mare. Presaram putina (doar un praf) sare si il lasam asa pina cind e gata carnea.
Scoatem carnea prajita pe ambele parti din tigaie si o punem intr-o tava in cuptorul incalzit bine (si tava sa fie calda) dar stingem focul in cuptor cind introducem carnea o tinem la loc caldut nu o coacem.
In tigaia in care am prajit carnea punem dovlecelul ras (si scurs in pumn de apa pe care o lasa din cauza sarii). Il calim usor pina cind se inmoaie si tot lichidul s-a evaporat.
Acum adaugam Gorgonzola cu tot cu lapte peste dovlecel in tigaie si amestecam bine, vom obtine un sos cremos.
Tragem tigaia de pe foc si varsam sosul peste feliile de carne caldute.
Servim imediat.
Eu am folosit felii de pulpa de curcan, merge foarte bine si cu alt fel de carne: piept de pui, piept de curcan, pulpa dezosata de pui (evident batuta bine ca sa fie cit mai subtire), cotlet cu os sau si mai bine fara os, muschi de porc, felii subtiri de carne de vitel etc.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii