Incepem prin a pune Gorgonzola la inmuiat in lapte, intr-un castronel punem brinza sfarimata sau taiata cutitul (dupa plac) si varsam atita lapte cit sa o acopere, dar fara sa o scufundam in lapte. Amestecam putin si lasam caci ea in timp se va inmuia si se va topi putin in lapte. Totul la rece, nu puneti pe foc sau la alta sursa de caldura.
Intr-o tigaie (care nu se lipeste) punem uleiul si cind e tigaia incalzita adaugam feliile de carne. In functie de soiul carnii si de modul in care e taiata (mai groasa sau mai subtire) timpul de coacere / frigere va fi mai lung sau mai scurt. Prajim carnea pe ambele parti.
In acest timp spalam dovlecelul, ii taiem capete si il radem pe razatoarea cea mare. Presaram putina (doar un praf) sare si il lasam asa pina cind e gata carnea.
Scoatem carnea prajita pe ambele parti din tigaie si o punem intr-o tava in cuptorul incalzit bine (si tava sa fie calda) dar stingem focul in cuptor cind introducem carnea o tinem la loc caldut nu o coacem.
In tigaia in care am prajit carnea punem dovlecelul ras (si scurs in pumn de apa pe care o lasa din cauza sarii). Il calim usor pina cind se inmoaie si tot lichidul s-a evaporat.
Acum adaugam Gorgonzola cu tot cu lapte peste dovlecel in tigaie si amestecam bine, vom obtine un sos cremos.
Tragem tigaia de pe foc si varsam sosul peste feliile de carne caldute.
Servim imediat.
Eu am folosit felii de pulpa de curcan, merge foarte bine si cu alt fel de carne: piept de pui, piept de curcan, pulpa dezosata de pui (evident batuta bine ca sa fie cit mai subtire), cotlet cu os sau si mai bine fara os, muschi de porc, felii subtiri de carne de vitel etc.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii