Carne cu Sos de Gorgonzola si Dovlecel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Carne cu Sos de Gorgonzola si Dovlecel

Ingrediente

  • 2 felii de pulpa de curcan taiate foarte subtiri (de macelar) ca pentru snitele
  • 100 gr Gorgonzola (de preferat dulce)
  • 1 dovlecel mai maricel
  • vreo 4 linguri de lapte
  • 1 lingurita de ulei
  • sare

Mod de preparare

Incepem prin a pune Gorgonzola la inmuiat in lapte, intr-un castronel punem brinza sfarimata sau taiata cutitul (dupa plac) si varsam atita lapte cit sa o acopere, dar fara sa o scufundam in lapte. Amestecam putin si lasam caci ea in timp se va inmuia si se va topi putin in lapte. Totul la rece, nu puneti pe foc sau la alta sursa de caldura.

Intr-o tigaie (care nu se lipeste) punem uleiul si cind e tigaia incalzita adaugam feliile de carne. In functie de soiul carnii si de modul in care e taiata (mai groasa sau mai subtire) timpul de coacere / frigere va fi mai lung sau mai scurt. Prajim carnea pe ambele parti.

In acest timp spalam dovlecelul, ii taiem capete si il radem pe razatoarea cea mare. Presaram putina (doar un praf) sare si il lasam asa pina cind e gata carnea.

Scoatem carnea prajita pe ambele parti din tigaie si o punem intr-o tava in cuptorul incalzit bine (si tava sa fie calda) dar stingem focul in cuptor cind introducem carnea o tinem la loc caldut nu o coacem.

In tigaia in care am prajit carnea punem dovlecelul ras (si scurs in pumn de apa pe care o lasa din cauza sarii). Il calim usor pina cind se inmoaie si tot lichidul s-a evaporat.

Acum adaugam Gorgonzola cu tot cu lapte peste dovlecel in tigaie si amestecam bine, vom obtine un sos cremos.

Tragem tigaia de pe foc si varsam sosul peste feliile de carne caldute.

Servim imediat.
Eu am folosit felii de pulpa de curcan, merge foarte bine si cu alt fel de carne: piept de pui, piept de curcan, pulpa dezosata de pui (evident batuta bine ca sa fie cit mai subtire), cotlet cu os sau si mai bine fara os, muschi de porc, felii subtiri de carne de vitel etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.