Rața se sărează, se piperează și se pune la cuptor în tava acoperită o oră, la foc potrivit spre intens.
Adăugați o cană cu apă.
Scoateți-o după o oră.
Scurgeți sucul și puneți-l într-un borcan la frigider.
Deasupra se va alege delicioasa grăsime de rață ;
Dedesubt, un fond pe care îl veți putea folosi la supe.
Cojiți portocalele.
Cojile opăriți-le scurt. Păstrați cojile, aruncați apa.
Caramelizați trei linguri mari de zahăr.
Adăugați peste el cinci linguri mari de oțet și o cană mare de suc de portocale.
Lăsați să fiarbă. Opăriți cojile de portocală în acest suc.
Tăiați morcovii în felii groase. Puneți-i la fundul tăvii. Adăugați cepe mici (de preferință cepe roșii) mere și portocale.
Turnați sucul de portocale peste.
Acoperiți bine cu un capac și lăsați la cuptor două sau trei ore, la foc mediu spre puternic.
(cuptor electric 200 Celsius)
Spre sfîrșit, înlăturați capacul. și lăsați rața să se rumenească.
E o rețetă încercată:
De mult timp imi doream sa pregatesc acest tort delicios. Am asteptat nerabdatoare sa apara zmeura si acum am profitat din...
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarponeAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii