Rata cu portocale la cuptor / Canard aux oranges

Postat pe: 16-02-2019
(0)

Ingrediente

o rață
patru portocale
o cană de suc de portocale
cinci cepe mici
cinci mere mici
patru morcovi.
sare, zahăr, oțet.
o tavă (caserolă) de metal mare cu capac sau
o tavă de ceramică mare cu capac sau
un vas mare de Jena cu capac.

Mod de preparare

Timp gatire

GĂTIRE

04h
Numar portii

PORȚII

4 portii
Rața se sărează, se piperează și se pune la cuptor în tava acoperită o oră, la foc potrivit spre intens.
Adăugați o cană cu apă.

Scoateți-o după o oră.
Scurgeți sucul și puneți-l într-un borcan la frigider.
Deasupra se va alege delicioasa grăsime de rață ;
Dedesubt, un fond pe care îl veți putea folosi la supe.

Cojiți portocalele.
Cojile opăriți-le scurt. Păstrați cojile, aruncați apa.
Caramelizați trei linguri mari de zahăr.
Adăugați peste el cinci linguri mari de oțet și o cană mare de suc de portocale.
Lăsați să fiarbă. Opăriți cojile de portocală în acest suc.

Tăiați morcovii în felii groase. Puneți-i la fundul tăvii. Adăugați cepe mici (de preferință cepe roșii) mere și portocale.
Turnați sucul de portocale peste.
Acoperiți bine cu un capac și lăsați la cuptor două sau trei ore, la foc mediu spre puternic.
(cuptor electric 200 Celsius)

Spre sfîrșit, înlăturați capacul. și lăsați rața să se rumenească.

E o rețetă încercată:



Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rata cu portocale la cuptor / Canard aux oranges" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Există din păcate online numeroase rețete de rață pe portocale.
Unele sînt prea complicate (Grand Marnier, Cointreau, cognac) ; altele sînt zgîrcite cu ingredientele ”un morcov, o ceapă”.


Rața e o pasăre grasă. Grăsimea e însă concentrată toată sub piele. După prima oră la cuptor (cu un pahar de apă) scurgeți grăsimea, ceea ce rămîne e suficient.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata cu portocale la cuptor / Canard aux oranges