Carnatul il prajim.
Punem apa la fiert cu un pic de sare. Cand clocoteste turnam faina de malai si o lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert frecam bine faina cu apa ramasa pana obtinem o mamaliga vartoasa.
Asezam vasul inapoi pe foc pana incepe sa fiarba apoi rasturnam mamaliga pe un suport de lemn (sau plastic). Taiem mamaliga in bucati de marimea unui pumn.
Pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei punem bucatile de mamaliga taiate si le presam sa iasa felii de circa 2 cm grosime. In mijloc asezam branza de burduf si cate o bucatica de carnat prajit.
Din mamaliga astfel pregatita facem cocoloase (bile)apoi le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei si le dam in cuptorul incins in prealabil pentru circa 15 minute.
Se servesc calzi cu smantana, iaurt, lapte prins dupa preferinta fiecaruia.
Sunt mult mai gustosi daca cocoloasele de mamaliga le prajiti pe gratar deasupra jarului.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii