Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni proaspete si smantana pentru frisca, aceasta reteta simpla aduce un gust natural si intens de fructe. Descopera cum sa faci acasa inghetata de capsuni cremoasa si aromata cu doar cateva ingrediente de baza.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Ingrediente

  • • 500 g capsuni proaspete
  • • 150 g zahar
  • • 250 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • • 250 ml lapte integral
  • • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • • 1 lingura zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

Pregatirea capsunilor:

  • Spala bine capsunile si indeparteaza coditele.
  • Paseaza capsunile folosind un blender sau un robot de bucatarie pana obtii un piure fin.
  • Daca doresti o textura mai fina, poti trece piureul printr-o sita pentru a elimina semintele.

Prepararea bazei pentru inghetata:

  • Intr-un bol mare, amesteca piureul de capsuni cu zaharul. Adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, daca folosesti.
  • Lasa amestecul sa stea timp de 10-15 minute pentru a se dizolva bine zaharul si pentru a se amesteca aromele.

Adaugarea lactatelor:

  • Intr-un alt bol, combina smantana pentru frisca și laptele.
  • Adauga treptat amestecul de capsuni în amestecul de smantana si lapte, amestecand bine pana cand se omogenizeaza complet.

Inghetarea:

  • Daca ai o masina de inghetata, toarna amestecul in recipientul acesteia si urmeaza instructiunile producatorului pana cand inghetata ajunge la consistenta dorita.
  • Daca nu ai o masina de inghetata, toarna amestecul intr-un recipient adanc si pune-l in congelator. Amesteca bine la fiecare 30-45 de minute pentru a preveni formarea cristalelor de gheata, pana cand inghetata este complet inghetata (aproximativ 4-6 ore).

Servire:

  • Scoate inghetata din congelator cu 5-10 minute inainte de a o servi pentru a se inmuia putin si a fi mai usor de scos din recipient.
  • Serveste inghetata de capsuni simpla sau decorata cu fructe proaspete, frisca sau sirop de ciocolata, dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Fursecuri cu merisoare
5
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa