Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni proaspete si smantana pentru frisca, aceasta reteta simpla aduce un gust natural si intens de fructe. Descopera cum sa faci acasa inghetata de capsuni cremoasa si aromata cu doar cateva ingrediente de baza.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Ingrediente

  • • 500 g capsuni proaspete
  • • 150 g zahar
  • • 250 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • • 250 ml lapte integral
  • • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • • 1 lingura zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

Pregatirea capsunilor:

  • Spala bine capsunile si indeparteaza coditele.
  • Paseaza capsunile folosind un blender sau un robot de bucatarie pana obtii un piure fin.
  • Daca doresti o textura mai fina, poti trece piureul printr-o sita pentru a elimina semintele.

Prepararea bazei pentru inghetata:

  • Intr-un bol mare, amesteca piureul de capsuni cu zaharul. Adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, daca folosesti.
  • Lasa amestecul sa stea timp de 10-15 minute pentru a se dizolva bine zaharul si pentru a se amesteca aromele.

Adaugarea lactatelor:

  • Intr-un alt bol, combina smantana pentru frisca și laptele.
  • Adauga treptat amestecul de capsuni în amestecul de smantana si lapte, amestecand bine pana cand se omogenizeaza complet.

Inghetarea:

  • Daca ai o masina de inghetata, toarna amestecul in recipientul acesteia si urmeaza instructiunile producatorului pana cand inghetata ajunge la consistenta dorita.
  • Daca nu ai o masina de inghetata, toarna amestecul intr-un recipient adanc si pune-l in congelator. Amesteca bine la fiecare 30-45 de minute pentru a preveni formarea cristalelor de gheata, pana cand inghetata este complet inghetata (aproximativ 4-6 ore).

Servire:

  • Scoate inghetata din congelator cu 5-10 minute inainte de a o servi pentru a se inmuia putin si a fi mai usor de scos din recipient.
  • Serveste inghetata de capsuni simpla sau decorata cu fructe proaspete, frisca sau sirop de ciocolata, dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie