Impletituri dulci din aluat pufos – gustul simplu al dimineților de acasă

Impletituri moi si pufoase din aluat dulce, rumenite perfect si pudrate cu zahar. Desert de casa simplu si parfumat, ideal pentru mic dejun sau gustari de weekend.

Impletituri dulci din aluat pufos – gustul simplu al dimineților de acasă

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1 galbenus pentru uns
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Reteta asta e dintre cele care te intorc la simplitate. O bucata de aluat framantata cu rabdare, maini infainate si aroma de coaja de lamaie – nimic complicat, doar caldura si miros de casa. Cand ies din cuptor, impletiturile aurii se rup usor si aduc cu ele un strop de bucurie.

Dizolva drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol mare, amesteca faina, restul de zahar, sarea, ouale, vanilia si coaja de lamaie. Toarna amestecul cu drojdie si framanta un aluat moale. Adauga untul moale, treptat, framantand pana cand devine elastic si nelipicios. Lasa-l la dospit 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul. Imparte aluatul crescut in bucati egale, ruleaza-le in suvite subtiri si impleteste-le in forma dorita (opturi, fundite, coronite). Aseaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasa-le 15-20 de minute la crescut. Unge-le cu galbenus de ou si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-25 de minute, pana devin aurii si lucioase. Cand s-au racit putin, pudreaza-le generos cu zahar. Sunt moi, usoare si au un gust delicat de unt si vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa