Vinetele se spala, se taie pe mijloc si se scoate miezul. Vinetele taiate, se lasa deoparte, iar miezul si resturile de la ele, ce au ramas in urma taierii, se taie bucatele.
Separat, se pune intr-o tigaie, ulei de masline, iar dupa ce e incins, se adauga ardeiul. Dupa ardei se adauga zucchina. Se lasa sa se prajesca putin, dupa care se adauga usturoiul si ceapa.
Se ia carnea de pe oase si se taie marunt. Dupa care se pune carnea peste legumele de mai sus.
Peste ele se pune bucatile de vinete taie mai devreme. Se amesteca bine, se lasa sa se prajesca impreuna cateva momente, dupa care se adauga, sosul tomat, supa sau apa, sare, piper, dafin si se lasa totul la fiert.
Dupa ce sosul a scazut suficient, iar legumele s-au fiert, se ia tigaia de pe foc. Cu o lingura se ia sos din tigaie si se umple fiecare vanata. Deasupra sosului se presara frunze de patrunjel verde si se mai stropesc cu putin ulei de masline. Dupa care, se da tava la cuptor, pana vinetele care au fost umplute, se inmoaie.
Se lasa la racit. Se pot servi cu un orez sau cu cartofi copti.
Sfat: Tocanita ce va ramane, dupa ce ati umplut vinetele, consumati-o cu orez, pt ca inevitabil va va ramane. Daca cumva nu vreti sa faceti mai multa tocanita, decat cat umpleti vinetele, nu folositi toate bucatile de vinete taiate.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii