Vinete Umplute

Complexitate
redusa
Vinete Umplute

Ingrediente

  • -3 vinete
  • -1/2 vinete
  • -1/2 ardei
  • -1 ceapa
  • -6 catei de usturoi
  • -7 linguri pasta de tomate
  • -4 sau 5 linguri ulei de masline
  • -400 ml supa vegetala sau apa
  • -2 sau 3 pulpe inferioare, de pui deja fierte
  • -sare
  • -piper
  • -1 foaie de dafin
  • -patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie pe mijloc si se scoate miezul. Vinetele taiate, se lasa deoparte, iar miezul si resturile de la ele, ce au ramas in urma taierii, se taie bucatele.

Separat, se pune intr-o tigaie, ulei de masline, iar dupa ce e incins, se adauga ardeiul. Dupa ardei se adauga zucchina. Se lasa sa se prajesca putin, dupa care se adauga usturoiul si ceapa.

Se ia carnea de pe oase si se taie marunt. Dupa care se pune carnea peste legumele de mai sus.

Peste ele se pune bucatile de vinete taie mai devreme. Se amesteca bine, se lasa sa se prajesca impreuna cateva momente, dupa care se adauga, sosul tomat, supa sau apa, sare, piper, dafin si se lasa totul la fiert.

Dupa ce sosul a scazut suficient, iar legumele s-au fiert, se ia tigaia de pe foc. Cu o lingura se ia sos din tigaie si se umple fiecare vanata. Deasupra sosului se presara frunze de patrunjel verde si se mai stropesc cu putin ulei de masline. Dupa care, se da tava la cuptor, pana vinetele care au fost umplute, se inmoaie.

Se lasa la racit. Se pot servi cu un orez sau cu cartofi copti.

Sfat: Tocanita ce va ramane, dupa ce ati umplut vinetele, consumati-o cu orez, pt ca inevitabil va va ramane. Daca cumva nu vreti sa faceti mai multa tocanita, decat cat umpleti vinetele, nu folositi toate bucatile de vinete taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.