Vinete Umplute

Complexitate
redusa
Vinete Umplute

Ingrediente

  • -3 vinete
  • -1/2 vinete
  • -1/2 ardei
  • -1 ceapa
  • -6 catei de usturoi
  • -7 linguri pasta de tomate
  • -4 sau 5 linguri ulei de masline
  • -400 ml supa vegetala sau apa
  • -2 sau 3 pulpe inferioare, de pui deja fierte
  • -sare
  • -piper
  • -1 foaie de dafin
  • -patrunjel verde

Mod de preparare

Vinetele se spala, se taie pe mijloc si se scoate miezul. Vinetele taiate, se lasa deoparte, iar miezul si resturile de la ele, ce au ramas in urma taierii, se taie bucatele.

Separat, se pune intr-o tigaie, ulei de masline, iar dupa ce e incins, se adauga ardeiul. Dupa ardei se adauga zucchina. Se lasa sa se prajesca putin, dupa care se adauga usturoiul si ceapa.

Se ia carnea de pe oase si se taie marunt. Dupa care se pune carnea peste legumele de mai sus.

Peste ele se pune bucatile de vinete taie mai devreme. Se amesteca bine, se lasa sa se prajesca impreuna cateva momente, dupa care se adauga, sosul tomat, supa sau apa, sare, piper, dafin si se lasa totul la fiert.

Dupa ce sosul a scazut suficient, iar legumele s-au fiert, se ia tigaia de pe foc. Cu o lingura se ia sos din tigaie si se umple fiecare vanata. Deasupra sosului se presara frunze de patrunjel verde si se mai stropesc cu putin ulei de masline. Dupa care, se da tava la cuptor, pana vinetele care au fost umplute, se inmoaie.

Se lasa la racit. Se pot servi cu un orez sau cu cartofi copti.

Sfat: Tocanita ce va ramane, dupa ce ati umplut vinetele, consumati-o cu orez, pt ca inevitabil va va ramane. Daca cumva nu vreti sa faceti mai multa tocanita, decat cat umpleti vinetele, nu folositi toate bucatile de vinete taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute