Varza Rosie Bavareza

Postat pe: 10-11-2014
(0)

Ingrediente

1,5 kg varza rosie
2 linguri untura / unt
3 linguri otet de vin rosu- Obligatoriu!
½ mar mare, ras
5- 7 prune uscate
2 cuisoare
3 boabe de ienupar
1 frunza de dafin
200 ml supa de legume / apa
2 linguri jeleu / gem de coacaze
1 lingura miere, optional
sare
piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati varza si prunele uscate marunt.
Caliti putin varza rosie in untura / unt impreuna cu otetul de vin rosu.

* Otetul pastreaza culoarea verzei si nu o lasa ca la prajire sa devina albastra.

Adaugati marul ras, prunele uscate, condimentele si supa.
Lasati sa fiarba partial acoperit, pana ce varza este facuta si zeama scazuta, amestecand ocazional.
La sfarsit, adaugati jeleul / gemul de coacaze, mierea (optional) si potriviti gustul de sare si piper.

Serviti fierbinte, simplu sau alaturi de carne prajita / la gratar, friptura sau carnati prajiti / la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza Rosie Bavareza" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza Rosie Bavareza